column wethouder Aad Schoorl: 'Onder de indruk'

Algemeen
Afbeelding

Ik ben onder de indruk. Dat zijn we allemaal wel, denk ik. We maken nu een crisis mee die de geschiedenisboeken gaat halen. Ik ben onder de indruk van de creativiteit en het improvisatievermogen van de scholen. In heel korte tijd hebben leraren, schoolleiders, onderwijsondersteuners en schoolbesturen enorm veel werk verzet. Kinderen krijgen lespakketten of digitaal instructies. Ouders begeleiden hun kinderen zo goed mogelijk bij het opeens thuis moeten leren.

Aandacht ook naar kinderen in een kwetsbare positie

Ouders die zelf ook vaak thuis moeten werken, zoveel mogelijk binnen moeten blijven en de boel toch maar draaiende houden. Mijn aandacht gaat ook uit naar de kinderen die in een kwetsbare positie zitten. Helaas heeft niet ieder kind een veilige plek. Ik weet dat de organisaties die bij deze kinderen betrokken zijn alles op alles zetten om ook deze kinderen goed door deze moeilijke tijd te helpen.

Ik ben onder de indruk van alle hulp die spontaan in Heemskerk wordt aangeboden. Inwoners die het niet alleen redden, kwetsbare en oudere Heemskerkers die hulp nodig hebben. Van alle kanten is er hulp en ondersteuning. Het is mooi en hartverwarmend om te zien hoe we om elkaar geven.

Ik ben onder de indruk van de veerkracht van alle sportverenigingen. Er gaat zoveel niet door, zoveel vrijwilligers die nu even niets hoeven te doen, zoveel sporters die niet in clubverband kunnen sporten. En ik weet zeker dat iedereen de draad weer zal oppakken zodra dat het weer veilig is om te sporten bij de clubs en verenigingen.

Ik ben onder de indruk van het verantwoordelijkheidsgevoel van onze inwoners. We houden ons aan de regels, die de afgelopen tijd steeds strenger zijn geworden. Dat valt zeker niet altijd mee. Maar we begrijpen gelukkig waar we het voor doen. Onze gezondheid komt eerst!

Aad Schoorl,

wethouder van Heemskerk