Gouden Dagen en 75 jaar Bevrijding

Algemeen
Aan  ouderen in de woonzorgcentra en verpleeghuizen van ViVa! Zorggroep heeft Gouden Dagen gedacht.
Aan ouderen in de woonzorgcentra en verpleeghuizen van ViVa! Zorggroep heeft Gouden Dagen gedacht. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Gouden Dagen, het landelijke goede doel voor ouderen, speelt in op de behoeften van ouderen waarbij het doel, eenzaamheid onder ouderen voorkomen, centraal staat.

Veel fantastische vrijwilligers hebben er afgelopen weekend voor gezorgd dat bijna 100 zelfstandig wonende ouderen in Heemskerk werden verrast met een tasje van Gouden Dagen en een orchidee van Floricultura. In de tasjes zaten een puzzelboekje, een geurzakje, een brief van leerlingen uit groep 8 van de basisschool De Bareel, een blanco ansichtkaart zodat ze zelf een kaartje naar hun dierbaren kunnen sturen, paaseitjes en een ansichtkaart van Gouden Dagen. ''De reacties die we hebben ontvangen en nu nog ontvangen zijn overweldigend en soms ook emotioneel. Wat geweldig dat we dit hebben kunnen doen voor deze groep ouderen in deze bizarre tijd'', aldus Gouden Dagen.

Maar ook aan de ouderen in de woonzorgcentra en verpleeghuizen van ViVa! Zorggroep heeft Gouden Dagen gedacht. Een vrijwilligster met haar dochter wilde graag voor Gouden Dagen voor de locaties in Heemskerk, Castricum en Heiloo doosjes maken met paaseitjes erin. Onder het mom van “Even geen uitjes maar wel eitjes” worden ruim 800 bewoners deze week verrast.

75 Jaar Bevrijding

Dit jaar, 75 jaar Bevrijding. ''We zouden dit uitbundig moeten vieren. Maar nu door de moeilijke coronacrisis is een viering niet mogelijk. Vreemd hoe het kan lopen. 75 Jaar geleden werd de bevrijding gevierd, terwijl we nu niet kunnen doen wat we graag willen doen door het coronavirus. Bevrijdingsdag kunnen we nu niet met elkaar vieren, maar de herinneringen en verhalen zijn er natuurlijk genoeg. Via deze weg wil ik u uitnodigen om uw verhaal/herinnering op papier te zetten. Welke herinneringen roept dit bij u op? Als u toentertijd nog te klein was om er bewust bij te zijn, heeft u wellicht van uw ouders of anderen verhalen gehoord waar wij benieuwd naar zijn. Wij willen op deze manier de herinneringen bundelen om zo met elkaar toch terug te denken en de bevrijding van 75 jaar met elkaar, op afstand, te vieren.''

''Wanneer wij voldoende inzendingen krijgen willen we er een boekje van maken om deze herinneringen niet verloren te laten gaan. Uiteraard ontvangt u van ons een exemplaar.''

U kunt uw tekst sturen naar Jolanda van Dam, Gouden Dagen Heemskerk, Westerheem 90, 1964 EJ Heemskerk of via de mail: j.vandam@vivazorggroep.nl. ''Wij zien uw verhaal met belangstelling tegemoet'', aldus Gouden Dagen.