Mandjes bezorgen met blauwe druiven bij verpleeg- en opvangtehuizen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Plant-opa Kees Denneman gaat in het begin van de avond naar school, dan zijn er geen kinderen. Plant opa Kees wil wel graag door gaan met de schooltuin, maar niet met kinderen. ‘We zijn toch een risico groep!’ Andere plant-opa’s en vrijwilligers werken in de schooltuin tijdens schooltijd, maar dan zonder kinderen.

Heemskerkse schooltuinen met Groene Hart gaan gewoon door

Cindy Henneman, coördinator van de schooltuinen met ‘Het Groene Hart’ vindt het fijn te horen dat de schooltuin wel doorgaat, maar veiligheid gaat boven alles. Op school hebben kinderen gezaaid in potjes. Superleuk dat de plant-opa’s dit vervolgens in de schooltuin planten, zodat de kinderen als ze weer op school zijn kunnen zien wat er is gebeurd met hun eigen producten.

Er is zelfs dat een juf die een ‘vlog’ maakt van de schooltuin. Zo kunnen de kinderen via de laptop het groeiproces volgen. Vaak staat na de vakantie staat van alles in volle bloei en we hopen dat de corona crisis dan voorbij is….Op dit moment staan de tulpen in volle bloei in de schooltuinen. Deze tulpen worden meegegeven aan de kinderen en docenten die wel op school zijn. De ouders/verzorgers van deze kinderen hebben vaak cruciale beroepen.

Peuteropvang d’Evelaer in Heemskerk is ook gesloten en daardoor hebben ze veel blauwe druiven over die in de tuin van het Buurtcentrum staan. De plant-opa heeft deze blauwe druiven in mandjes gedaan. De mandjes zijn door de coördinator van “Het Groene Hart’ bezorgt naar verpleeg- en opvangtehuizen in Heemskerk. Deze werden met veel enthousiasme ontvangen. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van mandjes door het Oranjefonds en de blauwe druiven van Gebr Pletting.

Afbeelding
Afbeelding