Burgemeester Mieke Baltus van Heemskerk spreekt

Algemeen
Mieke Baltus, burgemeester van Heemskerk.
Mieke Baltus, burgemeester van Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

Beste Heemskerkers,

Het is alweer een aantal weken dat we te maken hebben met het Coronavirus en alle maatregelen die nodig zijn om het in te dammen. Ook in april zijn we bezig met onze nieuwe manier van wonen, werken en leven. De maatregelen die we sinds maart kennen om met het virus om te gaan, duren nog zeker tot 28 april. Ik denk dat we allemaal de noodzaak ervan begrijpen. We houden ons als Heemskerkers massaal aan de maatregelen. Dat stemt mij trots! Daarom zien we nu de eerste positieve signalen. Maar we zijn er nog lang niet. Dat is ook goed om ons te beseffen.

Zorg goed voor jezelf en voor een ander

Het blijft nodig dat we de maatregelen blijven volgen. Allemaal. Blijf zo veel mogelijk thuis. Ook wanneer het mooi weer is. Ook wanneer het weekend, Pasen, of vakantie is. Was je handen goed, hoest in je elleboog en houd 1,5 meter afstand.

Bedenk nieuwe manieren om je thuis te vermaken en wees lief voor elkaar. Zorg goed voor jezelf, en ga na wat je misschien voor iemand anders kan doen. Denk dan ook aan mensen die je niet kent, maar wel bij je in de buurt wonen. Als dat tot je mogelijkheden hoort.

Ik leef met jullie mee

Het virus raakt ons allemaal. Mijn hart gaat uit naar de mensen die in deze periode afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Dat is altijd een verdrietige tijd in ieders leven. Maar deze weken is dat met de genomen maatregelen wel extra zwaar. Want we voelen allemaal de pijn die er kan zijn wanneer je niet bij je vader, moeder, opa, oma, oom, tante of andere naaste kan zijn om afscheid te nemen. Ik leef met jullie mee. Ieder van ons merkt de maatregelen in zijn of haar leven. En het vraagt veel van iedereen. Dat besef ik me heel goed. De situatie geeft ons allemaal stress, zorgen en emotie.

Samen zijn we ons dorp, samen zijn we Heemskerk

Ook de komende weken wordt er nog veel gevraagd van ieders geduld en aanpassingsvermogen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen de maatregelen blijven volgen. Maar ook dat we in deze moeilijke tijd oog blijven houden voor de mooie dingen die er ook nog zijn en ontstaan. En dat we er voor elkaar zijn. Want al is de afstand nog zo groot, we zijn in ons hart nog nooit zo dicht bij elkaar geweest.

Samen zijn we ons dorp, samen zijn we Heemskerk. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Mieke Baltus

Burgemeester van Heemskerk