Weer ‘normale’ opkomsten bij Scouting Graaf Floris V

Algemeen
Het is weer mogelijk om het spel scouting fysiek te kunnen gaan spelen bij Graaf Floris V in Heemskerk.
Het is weer mogelijk om het spel scouting fysiek te kunnen gaan spelen bij Graaf Floris V in Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Na een periode van thuisblijven, digitale opkomsten en veel onduidelijkheid is het gelukkig weer mogelijk om het spel scouting fysiek te kunnen gaan spelen.

Het ‘tijdperk’ voor de versoepelingen

Om de jeugdleden van Graaf Floris aangehaakt te laten bij het scouting spel heeft de leiding van de speltakken alternatieve opkomsten bedacht. Leuke challenges voor de bevers, de welpen en scouts kregen thuis-scout opdrachten mee en de explorers speelde online games. Een andere manier van scouting is best leuk voor een tijdje. We zijn erg blij met de versoepelingen zodat we weer kunnen doen waar ons hart sneller van gaat kloppen.

Welpen

Afgelopen vrijdag zijn de explorers (leeftijd: 15 t/m 18 jaar) weer begonnen met een fysiek programma. Op zaterdag volgden de welpen (leeftijd: 7 t/m 11 jaar). “In deze digitale tijd is het lekker om even offline te zijn en (met maatregelen) weer ‘normaal’ aan scouting te kunnen doen”, aldus de jeugdleden en de leiding.

Explorers zijn begonnen met een fysiek programma

De explorers hebben met z’n allen een gezellige avond gehad, uiteraard op 1,5 meter afstand. Deze maatregel mocht de pret niet drukken, in tegendeel leverde dit veel grappige momenten op. Het is goed om iedereen weer te zien en leuke activiteiten te doen. Het is veel gezelliger dan een spel via het internet! Om een beetje in beweging te komen en gezond te blijven zijn we deze opkomst gaan slagballen in de natuur. Het was een fanatiek spel, we hebben veel gelachen en lekker bij gekletst.

De jeugdleden van de welpen zijn verdeelt in twee groepen. Vanwege de maatregelen kunnen we nog niet met een te grote groep tegelijkertijd aanwezig zijn. Op het veldje bij ons clubhuis, Florisheem, zijn verschillende spellen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan: Annemaria koekoek, 10 tellen in de rimboe en verschillende tikspelletjes.

Iedereen staat te trappelen om weer te kunnen beginnen, zo ook onze bevers (leeftijd: 5 t/m 7 jaar) en scouts (leeftijd: 11 t/m 15 jaar). De opkomsten voor deze speltakken starten op zaterdag 30 mei.

Veiligheid leden van Graaf Floris V staat voorop, daarom zijn er extra maatregelen getroffen

De veiligheid van alle leden van Graaf Floris V staat voorop, daarom zijn er extra maatregelen getroffen. Het clubhuis wordt alleen gebruikt om naar het toilet te gaan en om de handen te wassen.

Er is een looproute door het clubhuis gemaakt om de 1,5 meter afstand te garanderen.

Jeugdleden

Tijdens de opkomsten mogen de jeugdleden en leiding alleen zelf meegebracht eten en drinken nuttigen. Voor, tijdens en na de opkomsten worden toiletten, deuren, deurgrepen, kranen, etc. goed schoongemaakt. De ouders komen niet op het terrein en zetten de jeugdleden af bij het hekje.

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar oud en wil je een keertje bij onze bevergroep komen kijken? Stuur dan een e-mail naar info@graafflorisv.nl of kijk op www.graafflorisv.nl voor meer informatie.