Wat vindt de Raad-Heemskerk Lokaal

Algemeen
Afbeelding

Woonvisie

HEEMSKERK - De afgelopen raadsvergadering werd in 2 avonden afgerond. Video-vergaderen neemt nu eenmaal meer tijd. Het blijft vreemd om zo op afstand van elkaar te vergaderen, maar niet minder belangrijk. Heemskerk Lokaal heeft eind vorig jaar in 3 bijeenkomsten met inwoners gesproken over het thema wonen. U heeft ons verteld waar u mee te maken heeft en wat u graag zou willen in Heemskerk.

Er wonen in Heemskerk veel ouderen, sommigen geven aan naar een levensloopbestendig appartement of een seniorenhofje te willen verhuizen.

'We moeten gehoor geven aan de wensen van ouderen'

Alleenstaande ouderen willen graag met wat extra zorg de gezelligheid van anderen in een kleinschalig woon/zorgcentrum. Heemskerk Lokaal vindt dat we gehoor moeten geven aan deze wensen.

Doorstroming

Hiermee ontstaat namelijk doorstroming op de huizenmarkt wat veel effect zal geven aan de toenemende vraag naar woningen.

En dat is nu precies ook een van onze speerpunten op de woonvisie: hoe krijgen we doorstroming op de huizenmarkt. Heemskerk Lokaal heeft juist voor deze bovengenoemde 2 categorieën ouderen ervoor gezorgd dat dit in de woonvisie is aangepast. Met een ruime meerderheid aan stemmen is er nu een percentage gereserveerd voor particuliere initiatieven zoals een seniorenhofje.

Kleinschalig

En er zal actief ingezet worden om kleinschalige woon/zorgcentra te bouwen. Met deze doorstroom focust Heemskerk Lokaal ook op de kansen voor starters, jongeren en jonge gezinnen om fijn in Heemskerk te kunnen (blijven) wonen.

Emmy Lamers

Heemskerk Lokaal