Column burgemeester Mieke Baltus van Heemskerk: Digitaal

Algemeen
Afbeelding

De gemeenteraad vergadert deze week over de Perspectiefnota. Dat is eenvoudig gezegd het overzicht waar de gemeente de komende jaren geld aan gaat uitgeven. Met daarbij natuurlijk de uitleg welke doelen daarmee bereikt moeten gaan worden. Er wordt digitaal vergaderd vanwege de coronamaatregelen.

Debat krijgt alle ruimte in digitale vergadering

De raadsleden zitten thuis voor de computer of de iPad en ik zit samen met de griffier in de raadszaal. Zo kunnen we iedereen op het scherm zien en kan de griffier ook de uitzending voor thuis regelen zodat u het ook kunt volgen. In het begin had ik er een hard hoofd in of vergaderen, laat staan debatteren, wel zou lukken tijdens zo’n digitale vergadering. Na enkele vergaderingen kan ik vaststellen dat dit prima gaat. Wel hebben we wat extra regels en het duurt soms langer, maar het debat krijgt alle ruimte. Dat is een groot goed, want zeker als het gaat om de perspectiefnota is het belangrijk om goed de standpunten uit te wisselen. Er is ook een flink pakket bezuinigingsmaatregelen om de gemeentefinanciën gezond te houden.

Bewondering voor iedereen die zich aanpast aan nieuwe omstandigheden

Een goed debat waarbij je ziet welke partij welke keuzes maakt is dan zeker belangrijk. Ik heb bewondering voor iedereen die zich tijdens deze coronacrisis aanpast aan de nieuwe omstandigheden en dat geldt zeker ook voor onze gemeenteraad. Mooi om te zien dat ze zich ook digitaal met zoveel passie inzetten voor ons dorp.

Mieke Baltus

Burgemeester van Heemskerk

Burgemeester@heemskerk.nl