Jonge Heemskerkers knappen zelf fietscrossbaan op aan de Baandert

Algemeen
De fietscrossbaan aan de Baandert krijgt een opknapbeurt.
De fietscrossbaan aan de Baandert krijgt een opknapbeurt. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De fietscrossbaan aan de Baandert krijgt een opknapbeurt. Kaya Tap (14) en Daniel Schoonderbeek (15) hebben dat zelf bedacht en geregeld. Wethouder Aad Schoorl ging vorige week even langs bij de jongens om ze een compliment te geven. “Jullie zijn goed bezig, mannen!”

Ze hebben in korte tijd al veel werk verzet. Een van de bochten is aangepakt, een aantal gaten zijn gerepareerd en een bult is opgehoogd. Voor de jongens is het nog lang niet genoeg. Ze werken de komende maanden verder, totdat de fietscrossbaan weer razendsnel is.

Een mini-baan voor kleinere kinderen

De jongens denken er zelfs over om een mini-baan te maken voor kleinere kinderen in de binnenring. Maar eerst pakken ze de huidige baan aan. Na de zomer moet het meeste werk daaraan zijn gedaan. Dan komt er ook een feestelijke heropening.

Zand, een kruiwagen en scheppen

Het contact met de gemeente werd gelegd door buurtwerker Henk Huisman van Welschap. Kaya: “We kregen zand, een kruiwagen en scheppen. Binnen twee weken was alles geregeld. Dat hadden we niet verwacht.” Medewerker Onderhoud van de gemeente Edwin van Deursen geniet ervan om te zien hoe de jongens helemaal zelf bezig zijn. “Daar wil je graag iets voor doen.”

Wil je ook actief betrokken zijn bij fietscrossbaan?

Het zou leuk zijn als er meer jongeren betrokkenen willen zijn bij de baan. Dat maakt het werk makkelijker en het is gezellig. Ouderen zijn natuurlijk ook welkom ook mee te doen. Meld je aan door te mailen naar henk.huisman@welschap.nl.