ODIN'59-voorzitter Jacinta Lieuwes in commissie Mijnals

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Jaap van Aanholt)

HEEMSKERK- Voorzitter Jacinta Lieuwes van de Heemskerkse voetbalclub ODIN'59 maakt deel uit van de commissie Mijnals. Deze commissie is in het leven geroepen en opgezet om de KNVB en de Rijksoverheid in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van haar ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal. Gevraagd en ongevraagd zal zij de KNVB en Rijksoverheid adviseren. De commissie Mijnals hecht, net als de KNVB en Rijksoverheid, enorm aan het beginsel dat de rechten en kansen van iedereen bevorderd worden zodat we een duurzame verandering in het voetbal teweegbrengen.

Behalve Lieuwes nemen in de commissie Mijnals ook Humberto Tan (tv-presentator/journalist), Ruud Gullit (oud-international, oud-trainer en voetbalanalyticus bij diverse tv-stations), Daphne Koster (oud-international en manager vrouwenvoetbal bij Ajax), Ahmed Marcouch (burgemeester van Arnhem), Marjan Olfers (hoogleraar sport en recht), Robert Geerlings (advocaat, zaakwaarnemer en oud-voorzitter van de Sportraad Amsterdam) en Jeroen Visscher (organisatieadviseur en oud-gastdocent van de opleiding Coach Betaald Voetbal) deel. Humberto Tan is voorzitter van de commissie.

De commissie is vernoemd naar Humphrey Mijnals (1930 – 2019), de eerste voetballer van Surinaamse afkomst die in het Nederlands elftal speelde. Hij kwam driemaal uit voor Oranje.