Burgemeester Mieke Baltus brengt koninklijke onderscheiding bij gedecoreerden thuis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK – Op vrijdag 3 juli bracht burgemeester Baltus uit Heemskerk een bezoek aan de 3 gedecoreerden in Heemskerk. Op 26 april, normaal gesproken de dag van de lintjesregen, heeft de burgemeester de gedecoreerden telefonisch laten weten dat ze een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dis was vrijdag gebeurd. Niet in het gemeentehuis, maar bij de gedecoreerden thuis.

In verband met de coronamaatregelen werd de burgemeester buiten ontvangen en speldde zij de onderscheiding niet op. Wel hield ze op elk adres een korte toespraak en nam zij bloemen en kruidenbitter mee. De gedecoreerden ontvingen een taart om het heuglijke feit te kunnen vieren met vrienden en familie.

Er zijn 3 gedecoreerden. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn mevrouw Ria (M.) Bakker-Kapitein, mevrouw Carla (C.A.M.) de Groot – Zonneveld en de heer Piet (P..J.C.) Veldhuys.

Mevrouw M. Bakker – Kapitein (1944) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is vanaf 1994 vrijwilliger bij de Stichting Algemene Hulpdienst Heemskerk. De stichting biedt kortdurende en kleinschalige hulp aan hulpbehoevende inwoners. Zij fungeert als opleider van de vrijwilligers, als coördinator van het telefoonteam en als aanspreekpunt voor het bestuur. Voorts initieerde en realiseerde zij het vervoer van de cliënten van een (woon)zorgcentrum. Daarnaast doet zij boodschappen voor verscheidene ouderen.

Mevrouw C.A.M. de Groot - Zonneveld (1959) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1992 is zij vrijwilliger bij de handbalvereniging Door Samenwerking Sterk te Heemskerk (250 leden). Zij is actief als trainer, jeugdbegeleider, coach, activiteitenorganisator en ze initieerde o.a. het jaarlijkse Handbaltoernooi. Daarnaast verzorgt zij de inkoop van de kantine, het onderhoud van de kleedkamers, het beheer van de materialen en de fondsenwerving.

De heer P.J.C. Veldhuys (1946) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1990 tot nu is hij vrijwilliger bij en penningmeester (1990-1994 en 2013-2017) en voorzitter (1994-2003) van de muziekvereniging St. Caecilia te Heemskerk (46 leden). Hij verricht sinds 2017 diverse onderhouds- en kluswerkzaamheden in en rondom het gebouw. Vanaf 1996 tot nu is hij voorzitter (1996-2008) en penningmeester (2009-heden) van de Stichting Vriendschapsbanden Klatovy. Hij zet zich in voor de uitwisselingen met de gemeente Klatovy (Tsjechië) op muzikaal gebied. Vanaf 2007 tot 2019 was hij lid en docent van de EHBO-vereniging, afdeling Uitgeest. Hij fungeerde o.a. als EHBO'er tijdens diverse evenementen en activiteiten. Daarnaast was hij hulpdocent op diverse scholen. Vanaf 2013 tot nu is hij vrijwilliger bij de Stichting Uitgeester en Akersloter Molens (SUAM). Deze stichting heeft als doel om de instandhouding van molens in de gemeente Uitgeest en Akersloot en omgeving te bevorderen en te verzekeren. Hij fungeert o.a. als adviseur en voorzitter van de technische commissie. Hij informeert het bestuur over de staat van onderhoud en geeft adviezen voor verbeteringen.