Wat vindt de Raad ervan-VVD Heemskerk: Sinterklaasfeest en de bollenplantdag in oktober

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De raad begon 26 juni 2020 met de bespreking van het jaarverslag 2019: een terugblik op het vorige jaar. VVD Heemskerk vond 2019 op het gebied van de veiligheid een guur jaar. Meer geweldsmisdrijven en straatroof, meer inbraken, meer oplichting.

De pilotenbende zorgde maandenlang voor een dreigende sfeer

De pilotenbende zorgde maandenlang voor een dreigende sfeer, die mensen er soms van weerhield ‘s avonds naar buiten te gaan. Het doorgaans zo rustige Heemskerk had het er toen bestuurlijk niet makkelijk mee. Slagvaardig optreden werd in de raad niet aangemoedigd, door twijfelende vragen of het misschien niet toch om incidenten ging. Of BOA’ s wel echt zouden helpen.

VVD Heemskerk heeft toen gepleit voor stevig en handelend optreden: de pilotenbende moest van de straat. Nu zegt de VVD: blijf waakzaam! Het is op dit moment wel weer rustig, maar het waarborgen van veiligheid blijft de meest belangrijke overheidstaak.

Het initiatief om een Knarrenhof te bouwen, krijgt steun van VVD Heemskerk. Wel onder een paar voorwaarden: bouwgrond is schaars dus er moeten voldoende woningen per hectare komen. Geen verborgen subsidies, maar zakelijke grondprijzen. Open en eerlijke toewijzing van woningen: alle geïnteresseerden horen een faire en gelijke kans te krijgen. Als daaraan wordt voldaan, dan hopen wij dat er snel een mooi Knarrenhof komt.

Als ware Akwasi’s schopten zij de liefhebbers van het kinderfeest verbaal in hun gezicht

Een paar raadsleden vonden het nodig om op de warmste dag van het jaar maar weer eens te beginnen over Zwarte Piet. Die moet zo snel mogelijk weg uit Heemskerk, vinden zij. Enkele andere raadsleden vertelden hoe zij al vele jaren genieten van het kinderfeest van Sint en zijn Pieten. Toen ging het mis.

De leden van de PvdA kwamen met felle beschuldigingen: “U heeft in een grot geleefd!” “Dit is gewoon racisme!” Als ware Akwasi’s schopten zij de liefhebbers van het kinderfeest verbaal in hun gezicht. Dat was naar om aan te zien. Voor de PvdA'ers bleek alleen het eigen standpunt moreel acceptabel. Daarmee toonden zij zich slechte democraten. Dat zal niet snel worden vergeten.

De afloop van de raadsvergadering was gelukkig weer zoals die hoort te zijn. De raadsleden Berghuis en Tillmans dienden een mooi plan in om Heemskerk op te vrolijken door het planten van bloembollen.

Er werd door sommige anderen nog wel wat geprutteld dat dit procedureel niet de taak is van de raad en dat we toch zuinig moeten zijn. Maar het optimistische en praktische voorstel van VVD en CDA kreeg gelukkig een ruime meerderheid.

Er komt in Heemskerk een zee van bloemen in alle kleuren van de regenboog. Vermoedelijk ook wel wat witte en zwarte tulpen, verdraagzaam naast elkaar!

Jan Geert Bakker,

Fractievoorzitter VVD Heemskerk