Koffie in je Moerstaal met Friezen bij ‘Gouden Dagen’ Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Gouden Dagen Heemskerk en Welschap Welzijn organiseerde op woensdag 30 september voor de tweede keer “Koffie in je Moerstaal” in de Jansheeren in Heemskerk. Dit keer was Friesland aan de beurt.

Acht personen hadden zich aangemeld. Er werd een Friese vlag opgehangen en informatie uit Friesland op tafel gelegd. De heer Pols had ook een exemplaar van de Heemskring (Historische Kring) meegenomen waarin een verhaal stond over de Friesen woonachtig in Heemskerk. Nadat de koffie ingeschonken was en de Friese Dumpkes uitgedeeld waren, zat de sfeer er goed in.

Iedereen vertelde tijdens het voorstelrondje uitvoerig over de plek waar ze opgegroeid waren en waarom ze naar Heemskerk waren gekomen. Ook werd er verteld hoe ze het leven in Heemskerk wisten op te pakken. Leuk om deze verhalen te mogen horen. Tenslotte werd er nog verteld over de Friese sport Keatsen en las mevrouw Pols een gedicht voor over de veelzijdigheid van de skort.

Veel te snel was de ochtend om en op de vraag hoe de bezoekers deze ochtend ervaren hebben, reageerden ze enthousiast dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. ‘’We gaan deze gezellige Friese bijeenkomst in februari/maart 2021 op een woensdagmorgen nogmaals organiseren’’, aldus Gouden Dagen Heemskerk. De heer Pols stelde voor om dan zijn accordeon mee te nemen en met elkaar Friese liederen te gaan zingen.

Heeft u uw roots liggen in Friesland en lijkt het u leuk om de volgende keer ook aanwezig te zijn bij deze gezellige Friese ochtend, dan kunt u zich aanmelden bij Karin Koks, Welschap Welschap, tel.: 06-19965444 (di, wo, do) of bij Jolanda van Dam, Gouden Dagen ViVa! Zorggroep, tel.: 06-22913188 (ma, di, do, vr). ‘’Tijdens deze bijeenkomsten houden we rekening met de maatregelen van de RIVM. We houden het kleinschalig en desnoods, bij veel aanmeldingen, organiseren we het een tweede keer’’, aldus Gouden Dagen Heemskerk.