Voorlichting energiezuiniger wonen in mobiele showroom

Algemeen
De energiecoaches van EcoHeemskerk gaven aan bijna 100 Heemskerkers voorlichting over isolatiematerialen en over de lopende woningisolatie-actie.
De energiecoaches van EcoHeemskerk gaven aan bijna 100 Heemskerkers voorlichting over isolatiematerialen en over de lopende woningisolatie-actie. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK - Op verzoek van de gemeente Heemskerk helpt EcoHeemskerk (de plaatselijke vereniging voor Duurzame Energie) om woningen in de gemeente energiezuiniger te maken. Afgelopen zaterdag gebeurde dat met een Mobiele Showroom (van Duurzaam BouwLoket) die stond op de parkeerplaats bij de AH in het centrum. Daar kon je van de energiecoaches van EcoHeemskerk allerlei informatie krijgen over woningisolatie en over de woningisolatie-actie die nu via EcoHeemskerk wordt georganiseerd. Ook kon je bepaalde apparatuur bekijken, zoals slimme vloerverwarming en warmtepompen.

De bewoners van de wijk Kerkbeek hadden een speciale voucher gekregen om een gratis EnergieBespaarBox op te halen. Ook kon kosteloos een afspraak worden gemaakt voor een online energie-scan van de woning, die leidt tot een advies wat je op dit gebied het beste als eerste kunt aanpakken in je huis.

De Mobiele Showroom was een groot succes; bijna honderd mensen hebben hem bezocht. Mocht u de actie gemist hebben of interesse hebben om aan de voordelige woningisolatie-actie mee te doen, kijk dan op de website www.ecoheemskerk.nl.