SMG IJmond, doet mee met Rabo CLUB SUPPORT 2020

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De stichting Scheeps Modelbouw Groep IJmond (SMG) bestaat in 2020 nu 39 jaar. Volgend jaar derhalve 40 jaar en voor de SMG een reden om door middel van extra activiteiten deze club extra leven in te ‘blazen’. De missie van de SMG is om zich vooral te richten op de aanwas met nieuwe leden, mede door zich vooral te richten op nieuwe jeugdleden. Hiervoor is een opleiding samengesteld om goed te leren hoe een goed en mooi modelbouw schip te realiseren. Dit is daarmee de leidraad waarvoor speciale club annex bouwavonden voor hen worden georganiseerd onder deskundige leiding van ervaren clubleden.

Daarnaast ligt het accent van de SMG voor 2021 en daarna op het continueren en verder uitbreiden van het enige en unieke in Europa gelegen vaste modelbouw havencomplex met clubgebouw op een unieke locatie langs de belangrijkste toegangsweg vanaf de A9 richting centrum Heemskerk en Beverwijk en bij vele mensen bekend zal zijn. Vanuit het Waterschap en de gemeente worden geen geldelijke subsidies gegeven, maar heeft de SMG wel volledige medewerking inzake onderhoud van de waterkanten en het groenonderhoud van het terrein. Ook de nieuwe wandelpromenade die is gerealiseerd, is zodanig aangelegd dat toeschouwers mee kunnen genieten van de vaaractiviteiten op de vijver zonder de functie hiervan als water-buffer te beperken.

Bestedingsdoel

De doelen die de SMG zich heeft gesteld, met als kapstok vooral extra publiektrekken in 2020 door het 40 jarig bestaan en daardoor meer evenementen organiseren, zijn als volgt: extra reclame activiteiten, waaronder publiciteit versterken in samenwerking met de Kabelkrant, RTV NH, RTV Heemskerk met live uitzendingen vanaf de waterkant, e.d.; aanpassen verouderde keuken en meubilair clubhuis; extra investeringen voor de groeiende jeugd afdeling in materialen; afronden van de uitbreiding van de haven die in oktober 2020 wordt gerealiseerd; realisatie van betere beveiliging, waaronder het toegangshek; nieuwe documentenkast voor bouwtekeningen e.d.; onderhoud bestaande steigers en mogelijk aankleding hierop tijdens evenementen; werven van sponsors en starten van een “vrienden van de SMG” sponsorclub.

Door corona en daarmee het vervallen van evenementen staan echter de inkomsten in 2020 sterk onder druk en lopen reserves terug. Daarmee is tevens het budget voor de plannen in 2021 te klein en is de RABO bank gevraagd SMG IJmond te sponsoren via de clubactie. Stemmen kan door in te loggen op de website van de Rabobank Clubsupport en vervolgens op SMG IJMOND.