Nog één jaar langer ruimere terrassen in Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

HEEMSKERK – Het college heeft ingestemd met het verlengen van de ruimere terrassen voor horecaondernemers. Hierdoor is het voor horecaondernemers mogelijk om 1 jaar langer een groter terras te vragen of te hebben. Bezoekers kunnen zo genoeg afstand houden.

Aanvraag Koninklijke Horeca Nederland afdeling Heemskerk

Op 19 augustus heeft de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Heemskerk een aanvraag gedaan om de toestemming voor ruimere terrassen te verlengen. Door het verlengen van de toestemming kan de horeca de onderlinge afstand tussen de gasten voldoende blijven waarborgen. Het college stemt in met de maatregel om de ruimere terrassen een jaar langer te gedogen en in deze bijzondere tijden tegemoet te komen aan de wensen van de horeca.

Parkeerplaatsen

Uit het laatste parkeeronderzoek van de gemeente blijkt dat er 1349 parkeerplekken in het centrum zijn. De parkeerdruk was acceptabel, behalve op de vrijdagmiddag. Door de verruiming van de terrassen zijn er tijdelijk parkeerplaatsen opgeheven. Met de ruim 1300 aanwezige parkeerplekken is het aantal parkeerplaatsen in het centrum nog steeds voldoende.

Gedoogbeschikking

De afgelopen periode hebben zich geen grote overlast situaties voorgedaan. Vandaar dat het college in kan stemmen met een verlenging van de verruiming. Wanneer die situaties zich wel voor gaan doen, kan het college deze gedoogconstructie aanpassen, als dat nodig is.