Buurtkoffie-ochtend Heliomare, nú in buurtcentrum het Spectrum

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

HEEMSKERK - Eerder vond de buurtkoffie plaats op een ochtend bij kind- en jeugdcentrum Heliomare maar in coronatijd, vindt deze activiteit plaats in buurtcentrum het Spectrum in Heemskerk. Deze activiteit is bedoeld speciaal voor bewoners uit Boven de Baandert.

Speciaal voor bewoners Boven de Baandert

Het idee is dat bewoners zelfstandig naar het buurtcentrum komen. Is dit wegens de persoonlijke situatie niet het geval, laat dat weten.

Een team van 2 gastvrouwen en een gastheer, heten bewoners welkom en gaan met elkaar aan de praat. De praatjes gaan over van alles en nog wat: wat iemand bezig houdt, kwijt wil, te vragen heeft, te zeuren heeft (niet te lang!), signalen uit de buurt, sociale contacten etc. en dat alles in een vriendelijke open sfeer.

Een sociaal werker ondersteunt de vrijwilligers en schuift regelmatig aan, net als het Sociaal Team van Boven de Baandert.

In coronatijd, kan dat wel? Ook hier worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd en wordt aan u gevraagd een mondkapje om te doen wanneer u het buurtcentrum binnengaat en weer verlaat. Als u aan de koffietafel zit, dan kan het mondkapje af.

Ook de andere regels: desinfecteer je handen, nies in je oksel, bij klachten: blijf thuis!, aanmelden met gegevens, vaste plek, niet te vergeten 1,5 meter, worden na geleefd.

De ruimte wordt vooraf en achteraf geventileerd. Er kan heel veel niet, mensen durven soms ook niet meer om ergens naar toe te gaan. De activiteit is gebaseerd op: ‘doen wat wel kan’ en ‘klein maar fijn’.

Wanneer: Op een aantal woensdagmiddagen van 14 – 15.30 uur. Data: 4 en 18 november, 2 en 9 december. Locatie: Buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1, Heemskerk. Bijdrage: € 1,--.

Deze activiteit is een samenwerking van Buurtteam Boven de Baandert en wordt ondersteund door Welschap Welzijn. Voor meer info: karin.koks@welschap.nl; tel.: 06-19965444.