Parkeerplaats Oudendijk tijdelijk afgesloten

Algemeen
Parkeerplaats Oudendijk in Heemskerk.
Parkeerplaats Oudendijk in Heemskerk. (Foto: pwn.nl)

HEEMSKERK - De onderhoudswerkzaamheden zijn inmiddels gestart aan parkeerplaats Oudendijk in Heemskerk en ook aan fietspad de Staringweg. Er komen extra parkeerplaatsen en de rijrichting verandert, waardoor er een veiliger verkeerssituatie ontstaat.

Kies alternatieve duiningang voor herfstwandeling

Verder wordt het asfalt vervangen door grasbetontegels met een natuurlijke groene uitstraling en een goede waterdoorlatendheid. De parkeerplaats wordt nog voor de Kerst opgeleverd en het fietspad op 15 januari 2021. Wie de komende weken met de auto het kleurige duin willen bezoeken kan gebruik maken van dichtbij gelegen parkeerplaats Berkenbos bij camping Geversduin, of van parkeerplaats Kraaiennest bij horeca de Patatoloog. Voor fietsers geldt tijdens de werkzaamheden een omleiding. Deze omleiding is op locatie met borden uitgezet.

Voor meer informatie:www.pwn.nl.

PWN (hoofdkantoor te Velserbroek) is drinkwaterbedrijf en beheerder van de duinen in Noord-Holland. Jaarlijks wordt honderdtien miljard liter drinkwater aan ruim 800.000 huishoudens, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland tegen kostprijs geleverd. Waterzuivering vindt plaats in waterfabrieken te Andijk, Bergen, Heemskerk, Wijk aan Zee en in de duinen. Daarnaast beheert PWN in opdracht van de provincie ruim 7.300 hectare aan natuurgebieden tussen Zandvoort en Bergen. Het Noordhollands Duinreservaat geniet bescherming. Zie www.pwn.nl.