Ingezonden brief: Deken Cassee

Algemeen
Laurentiuskerk.
Laurentiuskerk. (Foto: Wikipedia.org)

Het gemeentebestuur Heemskerk heeft een verzoekschrift gekregen van het R.K. Kerkbestuur Laurentiuskerk. Het bestuur wil het plein voor de kerk ‘omdopen’ tot deken T. Casseeplein. Omdopen klinkt hier goed. Maar omdopen betekent hier toch gewoon van een andere naam voorzien. Dan rijst de vraag: hoe heet het plein nu?

Geachte redactie,

Het bestuur beweert dat het plein grond van de kerk is. Is dat zo? Bij de laatste renovatie van de overliggende scholen stelde de Provincie bij het verstrekken van subsidie als een van de voorwaarden dat het onderhavige gebied aldaar een ‘facelift’ zou krijgen.

Terughoudendheid

Maar los daarvan; past in deze tijd niet meer dan enige terughoudendheid bij het vernoemen van straten, pleinen, stegen en wegen naar personen?!

Bovendien is het bestuur wel heel snel na het verscheiden van deken Cassee met haar soort “zaligverklaring”. Is deze kandidaat het werkelijk waard om een plein naar zich vernoemd te krijgen? Is de advocatus diaboli gehoord? Ik geloof het niet.

Het gemeentebestuur heeft in hetzelfde gebied ook een ander “probleem”. De Rabobank vertrekt. Een naamswijziging van het Lauraplein ligt hier voor de hand.

Paulus Baars, Heemskerk