Appelflappen volgens grootmoeders recept

Algemeen
Gebakkraam Kerkplein Heemskerk.
Gebakkraam Kerkplein Heemskerk. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK - De donkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat Gebakkraam Kerkplein Heemskerk van eigenaresse Wendy weer is neergestreken in het centrum van het Noord-Hollands dorp. Al 22 jaar staat zij met haar inmiddels bekende kraam op dit plein.

Bij Gebakkraam Kerkplein Heemskerk

Veel Heemskerkers, maar ook inwoners uit Beverwijk, Uitgeest en. Castricum, weten dat zij voor de lekkerste oliebollen, krentenbollen en appelflappen bij haar gebakkraam terecht kunnen.

Drukte vermijden

‘’Behalve bij onze kraam kunnen klanten in deze coronatijd ook bestellingen bij ons doen. We bezorgen immers aan huis”, laat Wendy met een glimlach weten. “We willen op die manier de drukte aan de gebakkraam vermijden. Het is zeker aan te bevelen. Wie wil bestellen en de lekkernijen thuis wil laten bezorgen, moet dan naar onze website die deze week operationeel is geworden:

www.oliebolbezorger.nl.”

Breed assortiment

Het assortiment aan lekkernijen is breed bij Gebakkraam Kerkplein Heemskerk. Behalve de oliebollen, krentenbollen en appelflappen kun je ook terecht voor appelbeignets, appelbollen, bananenbollen, rumrozijnen, kersen, Nutella en Kinderbueno. “Dat laatste is nieuw in het assortiment”, zegt Wendy. “We maken alles zelf. Onze appelflappen maken wij volgens grootmoeders recept en zijn zeer gewild. Verder verkopen we wafels met chocola. De oliebollen en krentenbollen zijn overigens vrij van melk en noten.”

Sinds begin oktober is haar gebakkraam op het Kerkplein te vinden. Meestal staat Wendy met de kraam tot eind december, het einde van het jaar dus. Maar vanwege de coronasituatie heeft zij een vergunning gekregen om tot medio januari 2021 te mogen staan. “We mogen dus twee weken langer op het Kerkplein staan. Daar zijn wij zeker blij mee”, aldus Wendy.

Openingstijden

Gebakkraam Kerkplein Heemskerk is zes dagen per week geopend: dinsdag t/m vrijdag 11.00-18.00 uur, zaterdag 10.00-17.00 uur, zondag 12.00-17.00 uur, maandag gesloten.

Voor bestellingen en thuisbezorgen:

www.oliebolbezorger.nl.