Oud-judoka Claudia Zwiers teammanager Telstar Vrouwen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: carmen@telstarvrouwen. nl carmen@tel..)

IJMOND - Telstar Vrouwen heeft met Claudia Zwiers de ideale teammanager gevonden. Als voormalig olympisch judoka weet zij als geen ander wat het betekent om toe te werken naar de top.

Claudia was een pupil van voormalig top-judocoach Cor van der Geest en won een bronzen medaille tijdens de Olympische Zomerspelen van 1996. Hetzelfde jaar werd zij Europees kampioene. Verder won zij nog vijf bronzen medailles op EK’s. Ook op het WK van 2006 werd zij derde. In totaal werd Zwiers 12 keer kampioen van Nederland, waardoor zij recordhoudster is. In het dagelijks leven is Zwiers docent geweldsbeheersing bij politie eenheid Noord-Holland.

Het team van Jong Telstar Vrouwen kan van haar kennis en ervaring gebruik maken om te leren hoe voor te bereiden op de wedstrijd en om te gaan met de druk, zowel individueel en als team. Tijdens en na afloop van de wedstrijd verzorgt zij de spelers en wisselspelers in de kleedkamer en versterkt de technische staf bij de voor- en nabespreking.

Na Yvonne van Gennip, Leonne Stentler, Vera Pauw, Jeanet van der Laan en Femke Brenninkmeijer heeft Telstar Vrouwen opnieuw een topvrouw aan haar organisatie toegevoegd om de stap naar de Eredivisie mogelijk te maken.

Afbeelding