Heemskerk huldigt jongeren met erelintje

Algemeen
Indy de Ruijter ontvangt uit handen van burgemeester Mieke Baltus de jeugdoorkonde van de gemeente Heemskerk.
Indy de Ruijter ontvangt uit handen van burgemeester Mieke Baltus de jeugdoorkonde van de gemeente Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Burgemeester Mieke Baltus heeft namens de gemeente Heemskerk, aan een aantal jeugdige dorpsgenoten een erelintje uitgereikt. Geselecteerd op basis van of bijzondere prestaties of bijzondere verdiensten voor de lokale gemeenschap, werd een tiental jongeren in het zonnetje gezet. Het gemeentelijke initiatief werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd, maar gezien het grote enthousiasme bij alle betrokkenen zeker voor herhaling vatbaar.

Bij de jongste jeugd, werd Calum Portegies (11) geselecteerd voor het kleinood. Hij heeft na vier Iintensieve trainingsjaren, met zijn skiprestaties de NOC-NSF status bereikt. Volgens de jury is deze hardwerkende jongen mede door zijn uitstekende prestaties op school, een voorbeeld voor andere kinderen.

Brainstormgroep

Anne Sierhuis (12), Asim Yildriz (13), Mons Fatels (12), Nina Munster (14), Samantha de Boer (16) en Stan Ligthart (13) maken deel uit van de Brainstormgroep van Welschap. Als groep zijn zij volgens de jury een voorbeeld voor andere jongeren. Ook is het mooi dat deze groep nog steeds actief is en dat anderen zich hierbij aan kunnen sluiten.

Kaya Tap (15) en Daniel Schoonderbeek (16) hebben zich samen vanaf half mei 2020 ingezet voor substantiële verbetering van een verweerde, begroeide en ingezakte fietscrossbaan aan de Baandert.

Zij zijn hiermee volledig op eigen initiatief begonnen. De jury vindt dit een prachtig voorbeeld van ondernemende jongeren, die met oog voor hun jongere leeftijdsgenoten een groot deel van hun vrije tijd besteden aan een maatschappelijk project.

Goed voorbeeld

Samir Ben Sallem (19) is een goed voorbeeld voor de jeugd om het tot een succesvol en professioneel voetballer te kunnen schoppen. Hij maakt nu deel uit van de eerste selectie van FC Volendam en wil graag iets terug doen en een voorbeeld zijn voor de jeugd van Heemskerk. Dat doet hij door nog regelmatig mee te spelen op het Cruijff Court. De jury vindt Samir een inspiratiebron voor andere jongeren.

Indy de Ruijter (18), die al op jonge leeftijd behulpzaam is op de onderhoudsdagen van tennisvereniging de Hulstenaar. Daarnaast ondersteunt zij trainer Philip Oei bij het lesgeven aan de jeugdleden, een taak die dit jaar extra gecompliceerd was door de maatregelen ten gevolge van het Corona virus. Verder volgt Indy de studie HBO-V en werkt zij bij het Huis achter de Duinen, een tehuis voor meervoudig complex gehandicapte jongvolwassenen. De jury geeft dan ook aan dat Indy een voorbeeld is voor andere jongeren door haar vrijwillige en actieve inzet bij de tennisvereniging, in het bijzonder voor de jeugd en haar verdere activiteiten.

.