wat vindt de Raad ervan-Heemskerk Lokaal

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Veiligheid en centrum Heemskerk

HEEMSKERK - De laatste raadsvergadering van november had 2 belangrijke agendapunten voor Heemskerk, namelijk de uitvoering van het Integraal Veiligheids- en Handhavingsplan en het voorstel tot het vergroten van de (verkeers)veiligheid in het centrum van Heemskerk.

Twee belangrijke agendapunten in laatste raadsvergadering november

Het eerste document bevat prioriteiten waar in 2021 de focus op komt te liggen en die ligt op 3 onderdelen. Als eerste de veiligheid en leefbaarheid in de wijken verbeteren. Als tweede de sociale veiligheid verder verbeteren. En als laatste de ondermijning steviger aanpakken. Deze laatste komt vaker voor dan we denken. Via een aangenomen voorstel zal er ook een publieksvriendelijke versie gemaakt worden waarin een en ander leesbaar voor iedereen wordt. Heemskerk Lokaal steunde dit voorstel.

Centrum Heemskerk

Het tweede punt gaat over ons centrum. Naar aanleiding van een enquête onder de inwoners is er een verbeterplan gemaakt om de verkeersveiligheid in het centrum te verhogen. Daar is een budget voor gereserveerd die helaas niet toereikend is om alle plannen uit te kunnen voeren. Hier is een subsidie van het Rijk en de Provincie voor aangevraagd. Tot dat we zeker weten dat Heemskerk daarvoor in aanmerking komt, wil de Raad alleen de hoogstnodige knelpunten laten aanpakken. Zoals zebrapaden bij de rotonde Kerkplein/Nielenplein, inzetten op een verkeersveilig Haydenplein en aanpassing van de keerlus aan de Gerrit van Assendelftstraat waar het vaak gevaarlijk is voor fietsers. Daarnaast komt er een proefopstelling voor nieuwe fietsparkeerplaatsen. Zoals het er nu naar uitziet zal volgend jaar het plan uitgevoerd gaan worden. Heemskerk Lokaal houdt vinger aan de pols.

Emmy Lamers

Heemskerk Lokaal

Afbeelding