Eerste zorgmedewerker in Alkmaar gevaccineerd

Algemeen
Verpleegkundige Sandra Schilder uit Nibbixwoud kreeg vanochtend om 8.30 uur de allereerste prik
Verpleegkundige Sandra Schilder uit Nibbixwoud kreeg vanochtend om 8.30 uur de allereerste prik (Foto: Vincent de Vries )

ALKMAAR- Vanmorgen was het zover, vrijdag 15 januari is de eerste zorgmedewerker aan de Olympiaweg in Alkmaar gevaccineerd tegen COVID-19. Verpleegkundige Sandra Schilder uit Nibbixwoud kreeg om 8.30 uur de allereerste prik. 

Sandra werkt voor Omring onder meer in De Berkenhof in Berkhout. De GGD Hollands Noorden verwacht na Sandra op korte termijn in totaal zeventienduizend zorgmedewerkers uit de regio te kunnen vaccineren. De belangstelling onder zorgmedewerkers om zich te laten vaccineren is zo groot dat de eerste weken op de vaccinatielocatie in Alkmaar helemaal volgeboekt zijn. Landelijk is een vergelijkbaar beeld zichtbaar. Binnen vijf dagen zijn meer dan vierhonderdduizend afspraken gemaakt.

Wanneer ben ik aan de beurt?

De laatste versie van de vaccinatiestrategie vind je altijd bij de Rijksoverheid. Voorlopig ziet de planning er als volgt uit:
(tekst gaat verder onder de foto)


Coronavaccin: veelgestelde vragen 

Wil je je goed voorbereiden? Lees dan ook dit artikel over de een paar van de meest gestelde vragen over het coronavaccin.

Afbeelding