Heemskerker Willem Visser brengt ode aan de zee

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Willem Visser)

HEEMSKERK - Willem Visser, in Heemskerk en omgeving bekend als foto- en videograaf, kwam vorig jaar in het campingkrantje van Geversduin het gedicht ‘De Zee’ van Toon Hermans tegen en het raakte hem dusdanig dat hij het op muziek heeft gezet.

“Ik was overdonderd door de schoonheid van het gedicht’’, aldus Willem Visser, “het beschrijft zo mooi waarom ik en vele andere mensen heel graag naar zee gaan: je bent alleen op het strand en je gaat het gesprek aan met jezelf en de zee luistert mee. Met het gedicht in mijn hand ben ik met gitaar de melodie gaan schrijven en zo werd het een liedje. Met gitarist/zanger Martin van Zijl en Flugelhorn speler Coen Hamelink hebben we onder leiding van mijn broer Marten Fisher – singer/songwiter – het liedje opgenomen/ geproduceerd.’’

‘’Vervolgens hebben we in de winterkou bij zonsondergang een prachtige video opgenomen op het mooie strand van Heemskerk.’’ Hij hoopt dat dit liedje mensen, die de gedichten van Toon Hermans niet kennen, aanspoort om kennis te maken met het oeuvre van Toon Hermans.

Het liedje is te zien/ beluisteren via YouTube: https://youtu.be/JXSYmFglqtQ en de website https://www.willemvisser.com en is de komende week elke uur, 10 minuten na het hele uur, op RTV Heemskerk te zien.

Willem Visser.