Op zoektocht naar voorouders

Algemeen
Peter van Breemen met zijn boek 'Vader Onbekend'.
Peter van Breemen met zijn boek 'Vader Onbekend'. (Foto: Peter van Breemen)

HEEMSKERK – ‘’Dna- en stamboomonderzoek is populair. Zeker in deze taaie coronatijden gaan veel mensen op zoek naar hun familieverleden. Wie zijn mijn voorouders? Was mijn betovergrootvader echt een held of toch een vileine schurk? Waar komt mijn familie eigenlijk oorspronkelijk vandaan?’’, aldus Peter van Breemen.

Peter van Breemen met Nina Lazeron in ‘5 uur show’ SBS6

De Heemskerker heeft zich tot het uiterste ingespannen zijn biologische vader te vinden. Na vijftig jaar zoeken is hij met stamboomonderzoek en verschillende dna-tests (Peter was zelfs tweemaal hoofdpersoon in het tv-programma DNA Onbekend van Caroline Tensen) erachter gekomen wie zijn vader was; hij kreeg er gelijk een hele bups familie bij. Hij heeft er een boek over geschreven: ‘Vader Onbekend’.

Inmiddels heeft hij veel reacties gekregen van mensen die zelf op zoek zijn naar familie en naar hun voorouders. Zij willen tips en suggesties om beter en dieper te zoeken en dus meer succes te hebben.

In ‘Vader Onbekend’ heeft ook deskundige Nina Lazeron (FamilyStory.nl) bondig en bijzonder duidelijk beschreven hoe je de beste resultaten kunt boeken als je op zoek gaat naar ‘vroeger’. Want het is toch hartstikke leuk om te weten dat een van je voorouders misschien wel die beroemde schilder was of een belangrijke post bekleedde in het bestuur van een stad of landstreek.

Nina Lazeron schreef diverse boeken over haar voorouders en over stamboomonderzoek. Op haar website FamilyStory.nl moedigt ze je aan om je eigen familiehistorie in kaart te brengen en op te schrijven. Daartoe vind je op haar website veel informatie en persoonlijke verhalen, inclusief checklists, blogs, video’s en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Peter van Breemen is al eens te zien geweest in het tv-programma ‘Tijd voor Max’ om zijn verhaal te vertellen, en hij is samen met Nina Lazeron donderdag 4 februari te zien in de ‘5 uur show’ van SBS6 (16.50 uur).

Caroline Tensen over ‘Vader Onbekend’: ‘’Ik vind het ongelooflijk dapper dat Peter is doorgegaan met zijn zoektocht. Wat een aangrijpend verhaal en wat een blij resultaat.’’

‘Vader Onbekend’ is een uitgave van Iskander Uitgevers. Het boek telt 212 pagina’s en kost €17,95. Het is bij elke (ook lokale) boekhandel verkrijgbaar en tevens via internet te bestellen.