De Nachtwacht in Westerheem

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Vanaf donderdag 11 februari kunnen bewoners van de locatie Westerheem in Heemskerk genieten van een replica van het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn; De Nachtwacht.

Omdat het voor ouderen in deze (corona)periode niet mogelijk is om een museum te bezoeken, kwam het Rijksmuseum met het initiatief om De Nachtwacht naar hun te brengen. Deze replica op ware grootte is donderdag 11 februari in Westerheem geplaatst en zal een week blijven staan. Uiteraard koppelt ‘Gouden Dagen’ samen met het Uitbureau van Westerheem hieraan een feestweek in dit thema. Vóór de opbouw werden de bewoners getrakteerd op de orgelman, waarna de opening plaatsvond door Wendy van de Lagerweg. Zij was degene die het Uitbureau attendeerde op ‘De Nachtwacht on Tour’.

In gepaste kleding, in stijl, (met dank aan Greet Verkleedt), kunnen bewoners op de foto met De Nachtwacht. Elke dag worden ze getrakteerd op een lekkernij. Er is een Westerheem KunstQuiz uitgezet waarbij ze een prijs kunnen winnen en bewoners kunnen hun eigen schilderij maken door te kleuren op nummer. De afdeling met het mooiste ‘schilderij’ wint een high tea voor de hele etage.

‘Nachtwacht on Tour’ is mogelijk gemaakt door Philips en de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds.