Sint Bavo onderscheiding voor Schelte en Coby Tuinstra

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Je hebt vrijwilligers van het eerste uur, maar ook van het allereerste uur. Coby en Schelte Tuinstra behoren tot deze laatste categorie. Schelte was al actief voor de Mariaparochie in Heemskerk toen er nog slechts een noodkerk stond. Na de ingebruikname van de Mariakerk werd Schelte koster.

Ontelbaar veel diensten in het weekend, door de weeks, rouwen en trouwen, heeft hij als koster vakkundig mogen begeleiden. Daarnaast heeft hij de afgelopen decennia tal van hand- en spandiensten voor de parochie en kerk uitgevoerd.

Maar ook Coby, als sterke vrouw naast Schelte, heeft zich niet onbetuigd gelaten: inzet voor de Voedselbank, voorbidden rozenkrans, Wijkcontact, koffie schenken op zondag na de viering, Lourdeshulp en nu nog steeds actief als lectrice.

Tijdens de viering van de H. Eucharistie op zaterdagavond 10 april mocht daarom namens de bisschop van Haarlem-Amsterdam, Mgr. J.W.M. Hendriks, aan Coby en Schelte Tuinstra het ereteken van Sint Bavo worden opgespeld. ‘’Namens de gehele Heemskerkse parochiegemeenschap van harte proficiat met deze fantastische eer.’’