Boek Heemskerkse schrijfster Maria Genova: Over de gevolgen van seksueel misbruik

Algemeen
Maria Genova (links) en Angel van der Vecht.
Maria Genova (links) en Angel van der Vecht. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Acht jaar geleden tekende de Heemskerkse schrijfster Maria Genova het schrijnende levensverhaal van Angel van der Vecht op. Angel werd jarenlang misbruikt en mishandeld door zowel haar vader als haar moeder. Jeugdzorg faalde keer op keer en stuurde haar steeds terug. Het boek ‘Het Duivelskind’ leidde tot duizenden reacties en werd zowel in Nederland als in België een bestseller.

Na 8 jaar vervolg op de bestseller ‘Het Duivelskind’

De schrijfsters hadden in eerste niet de intentie om ooit een vervolg te schrijven, maar Angel werd geconfronteerd met zowat alles wat slachtoffers van seksueel misbruik meemaken: van hulpverleners die niet weten wat ze doen tot onbegrip: ‘Ben je er nu niet een keer overheen?’ Hoe ga je bovendien om met de naderende dood van je misbruikers, wil je wel of niet vergeven?

Met het nieuwe boek willen Maria en Angel een positieve boodschap brengen: dat het mogelijk is om gelukkig te worden na heel veel depressieve gedachten. Ze willen met de hashtag #IkZwijgNietMeer slachtoffers inspireren om het zwijgen over kindermisbruik te doorbreken. www.mariagenova.nl.

De cover van het boek.
Afbeelding