Lintjesregen in Heemskerk: Zeven personen in het zonnetje gezet

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De jaarlijkse lintjesregen is helaas voor de tweede keer niet zoals we gewend zijn. Er kan vanwege corona opnieuw geen feestelijk uitreiking zijn van de koninklijke onderscheidingen. Wel is burgemeester Mieke Baltus langs gegaan bij alle gedecoreerden om de koninklijke onderscheiding uit te reiken. Dit jaar ontvangen zeven inwoners van Heemskerk een koninklijke onderscheiding.

Mevrouw M.J. Dubbelman-Jansen(1947) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In de jaren ‘60 was zij vrijwilliger bij het buurthuis en de turnvereniging in Goes. Van 1974 - 1978 was vrijwilliger bij de christelijke basisschool De Ark te Heemskerk, als lid van de oudercommissie Vanaf 1990 tot nu is zij vrijwilliger bij het verpleeghuis Heemswijk. Zij organiseert de kerkdiensten en stuurt de vrijwilligers aan. Van 1995 - 2002 was zij vrijwilliger bij de christelijke camping Geversduin te Castricum. Ze organiseerde twee keer per week de activiteiten voor de kinderen en de Kerkdiensten. Vanaf 1998 tot nu is zij voorzitter van de christelijke vrouwenvereniging De Passage. Zij verzorgt lezingen door het hele land en de presentaties en thema-avonden voor de lokale afdeling. Ook is zij redacteur van het kerkblad van de Protestantse gemeente geweest, ondersteuner bij de jaarlijkse bazaar, lid van de geluidscommissie en collectant. Daarnaast is zij medeoprichter van de kinderclub, die zij leidde en organiseerde zij de sinterklaas- en kerstvieringen. Zij bezoekt ouderen en collecteert sinds 2000 voor het KWF, het Reumafonds en de Hartstichting.

De heer P. Dubbelman (1946) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tot zijn pensionering in 2006 is hij werkzaam geweest bij de gemeente Heemskerk. Van 1969 - 1982 was hij vrijwilliger bij de Hervormde gemeente IJmuiden als jeugdouderling. Hij organiseerde de jeugddiensten en leidde de Bijbelstudies. In de jaren ’70 en ’80 was hij bestuurslid jeugdzaken van en vrijwilliger bij de volleybalvereniging Odin te Heemskerk. Hij was trainer van het damesteam. Van 1983 - 1988 was hij vrijwilliger bij de christelijke basisschool De Ark/Regenboog, als voorzitter van de oudercommissie en organiseerde hij de dam- en schaaktoernooien. Vanaf 1990 – heden is vrijwilliger bij de christelijke vrouwenvereniging De Passage. Hij draagt zorg voor de technische ondersteuning van de activiteiten en presentaties wat betreft het beeld en geluid. Voor de Protestantse gemeente Heemskerk was hij van 1988 - 1990 catecheet, van 2000 - 2008 ouderling en lid van de beroepingscommissie voor een nieuwe predikant. Van 2003 - heden is hij ouderenpastor en bezoekt ouderen en alleenstaanden. Van 2007 - 2019 was hij afgevaardigde naar de classis Haarlem en het regionaal college voor de visitatie. Van 2008 – heden is hij organisator van de ontmoetingsochtenden en scribent voor het kerkblad. Van 2012 – heden is hij voorzitter van de kerkenraad. Ten slotte ondersteunt hij sinds 2010 zijn dochter bij haar zelfstandige onderneming (webwinkel) door het inpakken en versturen van de bestellingen.

Mevrouw T.M.P. Floris-Zwinkels (1939) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij was tot 2004 werkzaam bij een organisatie die gezinnen bijstond waar de moeder was weggevallen. Vanaf 1975 - 1990 was zij voorzitter van de oudercommissie van de Leonardusbasisschool . Van 1977 tot heden is zij vrijwilliger bij de R.-k. kerk te Heemskerk. Ze was in 2002 initiatiefnemer voor de totstandkoming van een monument ter nagedachtenis aan doodgeboren kindjes. Ook is ze koffievrijwilliger, bezorger van het parochieblad, bezoekvrijwilliger, begeleider van de communicanten, koorlid en bezorger van de bloemengroet. Vanaf 1979 tot nu is zij bestuurslid van (1988-2000) en vrijwilliger bij de C.I.S. (Castricumse Invaliden Sportclub. Zij zorgt er als lid van de “Natte Ploeg” mede voor dat de leden, lichamelijk en/of geestelijk gehandicapt, veilig kunnen zwemmen. Zij fungeert ook als taxidienst voor 3 oudere leden uit Heemskerk. Vanaf 2003 tot nu is zij vrijwilliger bij de zorginstelling Westerheem. Hier schenkt ze koffie, verzorgt ze oecumenische diensten en is ze persoonlijk begeleider/ondersteuner van een van de bewoners.

Mevrouw A.J. C Holwerda-Smit (1943) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij is tot haar pensionering in 2008 werkzaam geweest als interieurverzorger bij het schoonmaakbedrijf Poseidon B.V. Van 1978 tot nu is zij penningmeester (tot 1982/1986 en 1992-1996) en bestuurslid van en vrijwilliger bij de Passage, voorheen de Nederlandse Christelijke Vrouwenbond, afdeling Heemskerk. Zij fungeerde als propagandist. Daarnaast verrichtte zij hand-en-spandiensten. Ook stuurt zij de groep leden aan die de zaal voorbereidt voor de bijeenkomsten en beheert zij het geld voor het lief en leed. Vanaf 1982 tot nu is zij vrijwilliger bij de stichting ViVa! Zorggroep, verpleeghuis Heemswijk. Zij begeleidt mede de kerkelijke viering en sinds 2010 de meditatiedienst in het woonzorgcentrum Westerheem te Heemskerk. Van 1995 tot nu is zij collectecoördinator (wijkhoofd) voor de Stichting Handicap NL. Vanaf 2004 tot nu is zij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Heemskerk. Ze is coördinator van de stand die tweedehandskleding verkoopt tijdens de jaarlijkse bazaar en tot 2016 tijdens de voorjaarsbazaar. Hiervoor verzamelt zij gedurende het gehele jaar kleding in. Daarnaast droeg zij bij aan het in elkaar zetten van het kerkblad. Van 2007 tot nu is zij vrijwilliger bij de POCB, afdeling IJmond-Noord, als lid van de werkgroep lief en leed. Vanaf 2010 tot op heden is zij vrijwilliger bij de stichting Nivon Natuurvrienden, locatie Natuurvriendenhuis Banjaert te Wijk aan Zee. Zij assisteert tijdens de werkweek met schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is zij sinds 2004 collectant voor de Hartstichting en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

De heer R. Holwerda (1936) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij is tot zijn pensionering in 2011 werkzaam geweest als procesoperator bij de Koninklijke Hoogovens. Vanaf 1967 tot nu is hij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Heemskerk, voorheen de Centrale Hervormde Gemeente Beverwijk/Heemskerk. Hij was diaken en voorzitter van de wijkdiaconie (1989-2007). Daarnaast bezorgt hij maandelijks het kerkblad en zette hij deze tot 2018 mede in elkaar. Tevens zet(te) hij zich sinds 2004 in voor de jaarlijkse bazaar en de voorjaarsbazaar en verricht hij hand-en-spandiensten. Vanaf 1995 tot nu is hij collectecoördinator (wijkhoofd) voor de Stichting Handicap NL. Vanaf 2007 tot nu is hij vrijwilliger bij de PCOB, afdeling IJmond-Noord. Hij is lid van de werkgroep lief en leed. Daarnaast brengt hij sinds 2016 het Bondsblaadje rond. Van 2007 tot nu is hij vrijwilliger bij de stichting ViVa! Zorggroep, verpleeghuis Heemswijk. Hij begeleidt mede de kerkelijke viering en sinds 2010 de meditatiedienst in het woonzorgcentrum Westerheem. Vanaf 2010 tot nu is hij vrijwilliger bij de stichting Nivon Natuurvrienden, locatie Natuurvriendenhuis Banjaert in Wijk aan Zee. Hij assisteert tijdens de werkweek bij de onderhoudswerkzaamheden. Vanaf 2013 tot nu is hij ook tuinopa bij de basisschool OBS ’t Tweespan in Heemskerk. Daarnaast is hij sinds 2004 collectant voor de Hartstichting en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

De heer C. Wielenga, (1942) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij is tot zijn pensionering in 2007 zelfstandig werkzaam geweest. Hij is de oprichter en bestuurslid van de Stichting Recreatie Bewoners Heemswijk. De stichting stelt zich ten doel geld in te zamelen voor activiteiten om het leven in verpleeghuizen Heemswijk, Meerstate (tot 2019) en St. Agnes (vanaf 2019) leuker te maken. Er worden rond de 10 tot 12 evenementen per jaar aangeboden. Hij werft de fondsen hiervoor. Van 1990 - 2000 is hij oprichter en voorzitter van de Vereniging Steun Hart in Beweging Kennemerland. Het doel is om mensen na hartfalen te helpen om de angst om bewegen te overwinnen. Betrokkene werft de fondsen hiervoor.

De heer A. Wijers, (1942) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1978 tot nu is hij penningmeester (tot 2003) van en vrijwilliger bij de Volleybalvereniging ODIN in Heemskerk, sinds 2012 gefuseerd met de Volleybalvereniging Phoenix tot de Volleybalvereniging Jonas te Beverwijk (200-250 leden). Hij is sinds 1985 trainer. Daarnaast was hij bondsscheidsrechter. Vanaf 2003 tot nu is hij secretaris van en vrijwilliger bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem, afdeling Heemskerk. Hij zich in voor het bezoekwerk, organiseert mede de activiteiten en is webmaster. Daarnaast begeleidde hij de cliënten bij de regionale en landelijke Vakantieweken. Vanaf 2005 tot nu is hij vrijwilliger bij de vereniging SeniorWeb Nederland, thans bij het SeniorWeb IJmond in Heemskerk. Hij geeft digitale ondersteuning en computerlessen aan vijftigplussers. Daarnaast is hij het aanmeldpunt. Van 2013 tot nu is hij penningmeester en secretaris (sinds 2019) van de Bridgevereniging BOM in Heemskerk. Van 2014 - 2017 was hij mantelzorger voor/ondersteuner van een kennis in Driehuis. Hij stond de mevrouw met dementie bij in de administratie en het huishouden.