Warme band tussen Pleun (8) en ouderen

Algemeen
Pleun en haar moeder José bij de zeven ouderen van Kleinschalig Wonen 1.
Pleun en haar moeder José bij de zeven ouderen van Kleinschalig Wonen 1. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - De 8-jarige Pleun heeft iets met ouderen. En met haar hobby: het maken van kralen armbandjes. Ze verkoopt ze en zet het geld weg voor een ‘goed doel’.

‘Warmbanden’

Op haar lijstje stond dit keer Kleinschalig Wonen 1, vallend onder locatie Westerheem, waar zeven ouderen wonen. Afgelopen zaterdag ging ze met haar moeder José naar de locatie aan de Johan Brouwerstraat 10 in Heemskerk om de opbrengst van de verkoop van haar ‘warmbanden’, zoals ze ze noemt, te delen met de bewoners. En om te zetten in groen.

Getroffen

Jessica van Zijl, werkzaam bij Kleinschalig Wonen 1, was net als de bewoners getroffen door het initiatief van Pleun. “De opbrengst van deze armbanden steekt ze niet in haar eigen zak, maar ze wil er wat goeds mee doen, voor ouderen. Via-via kwam ze bij onze projecten terecht. Zaterdag 25 april kwam ze samen met haar moeder José naar ons om haar gulle gift te overhandigen. Kleinschalig Wonen 1 gaat deze gift gebruiken om de terrassen op te fleuren.”

Nog fleuriger

Pleun werd feestelijk onthaald om samen met de bewoners en het personeel de eerste plant een plekje te geven. Omdat iedereen deze gulle gift zo bijzonder vond, hebben de bewoners deze plant dan ook de naam Pleunplant gegeven. Jessica: “De bewoners kijken ernaar uit; hun terras wordt binnenkort nog fleuriger. Daardoor kunnen zij bij mooi weer met nog meer plezier buiten kunnen zitten. Zo mooi dat een meisje van acht met de opbrengst van kaar kralen armbanden activiteiten andere mensen, die zij niet kent, wil helpen en blij maakt. De letterlijke kers op de taart was ook nog het gebak, dat zij voor iedereen had meegenomen. Het was een bijzondere dag voor iedereen.”

Pleun bij de Pleunplant.