Kransen bij Dodenherdenking in Heemskerk

Algemeen
Kransen van de ambassade van Groot-Brittannië, gemeente Heemskerk en de stichting Herdenking 4 en 5 mei Heemskerk (vlnr).
Kransen van de ambassade van Groot-Brittannië, gemeente Heemskerk en de stichting Herdenking 4 en 5 mei Heemskerk (vlnr). (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK - Het was een sobere 4 mei-herdenking in Heemskerk, georganiseerd door de Stichting Herdenking 4 en 5 mei Heemskerk. Dat betekende geen stille tocht vanaf het gemeentehuis en geen genodigden. De speech van burgemeester Mieke Baltus was op 4 mei te zien op RTV Heemskerk rond 20.30 uur, na de uitzending van de nationale plechtigheid op de Dam in Amsterdam.

Ook waren er geen kinderen van scholen, die een graf hebben geadopteerd van de omgekomen militairen op de begraafplaats van de Dorpskerk. De Stichting Herdenking 4 en 5 mei legde wel een krans bij het monument bij de Dorpskerk. Ook de gemeente Heemskerk legde een krans, evenals de ambassade van Groot-Brittannië. Gerard Castricum had, zoals in voorgaande jaren, weer een toepasselijk gedicht gemaakt.

‘’We hopen volgend jaar weer een herdenking te kunnen organiseren, waarbij, zoals we gewend waren, vele belangstellenden aanwezig zullen zijn’’, aldus de Stichting 4 en 5 mei Heemskerk.