Velsertunnel komend weekend afgesloten voor verkeer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rijkswaterstaat.nl)

REGIO - De Velsertunnel is komend weekend (vrijdag 7 tot en met maandag 10 mei) afgesloten voor verkeer. Vorig weekend was de tunnel ook al dicht voor het verkeer.

Van 7 tot en met 10 mei

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit in en om de tunnel. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd.

Goede conditie

Om de tunnel in goede conditie te houden vindt er onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering, de verlichting, het camerasysteem en het asfalt.

Dit betekent dat de Velsertunnel in beide richtingen voor het verkeer volledig wordt afgesloten:

Van vrijdag 7 mei tot en met maandag 10 mei zijn de volgende wegen (gedeeltelijk) open:

A22 toerit 2a Beverwijk is open; A22 afrit 2 Beverwijk is open; A22 afrit 1 IJmuiden is het gehele weekend open; verbindingsboog A22 is het gehele weekend open; calamiteitenboog A9 is het gehele weekend open; A208 richting A22 afrit 1 IJmuiden is het gehele weekend open.

20 Tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal 20 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop.