Zes nieuwe ondergrondse restafvalcontainers in Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK – Er zijn in november 2020 57 locaties voor ondergrondse containers vastgesteld. Op zes van deze 57 locaties is ondanks het voorbereidende onderzoek de plaatsing van de container verhinderd door onverwacht leidingwerk in de grond. Voor vijf van deze locaties zijn alternatieven gezocht die een nieuwe zienswijze-procedure doorlopen hebben.

Onverwacht leidingwerk in de grond reden van opnieuw plaatsen

De zienswijzen zijn op de website van Heemskerk terug te lezen. Eén locatie is komen te vervallen, hier was geen uitvoerbaar alternatief voor beschikbaar. Vijf locaties voor de containers zijn gewijzigd.

De gewijzigde locaties waar ondergrondse containers komen zijn: AB29 Tuinfluiter naast nummer 9; CM07 Vroegeling ter hoogte van nummer 27; CM09 Commandeurslaan op de hoek met de Vlierhof, naast Vlierhof 2; CM10 Oosterstreng in het verlengde van de parkeerhaven; KB20 Ridder Arnoudlaan hoek Kerkweg aan de kant van de nummers 19-27.

Voor Broekpolder is een gelijk traject doorlopen, al gaat het hier om herverdeling van de verschillende afvalsoorten over de bestaande locaties met ondergrondse containers.

In het geval van de Stroomwal was een goede herverdeling niet mogelijk en is op verzoek van bewoners een extra containerlocatie gezocht en gevonden. Dit betreft: BP59 Stroomwal, tussen de huisnummers 28 en 30

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Heemskerk, www.heemskerk.nl/afval.

Afbeelding