Eindbedrag voor Stichting Kind en Brandwond: 632,75 euro

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Het eindbedrag €632,75 van de Moederdag-actie is symbolisch via een slagroomtaart uitgereikt aan Marion de Koning, coördinator bij de Stichting Kind & Brandwond.

Moederdagactie van Heemskerkse bakker

Dit bedrag kwam tot stand dankzij de verkoop van gevulde etagères, gemaakt door Willeke Vrij en gevuld door bakkersvrouw Nicole Koelman. Alles werd gratis beschikbaar gesteld. Ook kwam het bedrag tot stand dankzij de spontane actie van bakker Sjon Koelman om per verkochte aardbeienslof op de zaterdag vóór Moederdag €2 te doneren. Voorts kwam het bedrag tot stand dankzij donaties van klanten in de collectebus, die de hele maand mei in de winkel stond.

Grafisch ontwerper Willeke Vrij maakte in coronatijd etagères van kringloopvondsten, die ze decoreerde met stipwerk. Zo ontstonden vele kleurrijke creaties. Bakkersvrouw Nicole Koelman zag deze op Instagram bij @leuk_op_tafel voorbijkomen en zocht contact. Wat volgde is een bijzondere samenwerking voor Moederdag.

Willeke besloot haar collectie etagères te schenken, Nicole vulde deze kosteloos met bijpassende lekkernijen. Nu worden de goedgevulde presenteerschalen als uniek Moederdagcadeau verkocht in de winkel van Koelman aan het Nielenplein in Heemskerk. Voor de etagères geldt een minimumprijs. Meer betalen mag. De volledige opbrengst gaat dus naar de Stichting Kind & Brandwond, een bedrag van 632,75 euro.

Afbeelding