Bouwstad Kennemerland nieuwe stijl: Huttenbouwdorp gaat gewoon door

Algemeen
Huttenbouwdorp is al tientallen jaren een begrip in de regio.
Huttenbouwdorp is al tientallen jaren een begrip in de regio. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Na een jaar radiostilte door corona stonden de vrijwilligers weer te trappelen om van start te gaan met Bouwstad. Helaas heeft de stichting die Bouwstad voorgaande jaren ondersteunde, dit voorjaar besloten helemaal te stoppen met dit festijn. Zij gaan een andere koers gaan varen binnen het kinder- en jeugdwerk in deze regio.

De vrijwilligers van Bouwstad vonden het ontzettend jammer dat zo’n belangrijk sociaal project voor de kinderen van Beverwijk en Heemskerk werd afgeschaft. Juist in deze tijd zijn er veel kinderen die helemaal niet op vakantie gaan, omdat daar geen financiële ruimte voor is. Voor die kinderen was Bouwstad hét lichtpuntje in de zomervakantie.

Vrijwel direct nadat het nieuws was uitgelekt dat Bouwstad niet meer zou plaatsvinden, heeft een aantal vrijwilligers elkaar opgezocht. Ze waren het er vrijwel direct over eens dat Bouwstad door moest gaan. Daarom heeft de groep unaniem besloten dat zij zelf een stichting zouden opstarten, met als hoofddoel het behoud van Bouwstad zoals dit huttenbouwdorp al tientallen jaren een begrip is in de regio.

Sinds 5 mei 2021 is Stichting Bouwstad Kennemerland een feit. Wel is de stichting nog actief op zoek naar sponsors die willen bijstaan. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van materialen, maar ook financiële steun is meer dan welkom.

Dankzij de medewerking van het Kennemer College mag Bouwstad Kennemerland van start gaan op een prachtige nieuwe locatie. Op het sportveld achter de school zal dit jaar het bekende geluid van hamers en zagen te horen zijn.

Wilt u meer weten over Stichting Bouwstad Kennemerland of wilt u de Stichting sponsoren? Stuur dan een e-mail, bezoek de website (www.bouwstadkennemerland.nl) of bel 06-13908748.

Bouwstad Kennemerland is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Helaas kan Bouwstad Kennemerland vanwege het maximum van 100 kaartjes dit jaar geen kinderen aannemen die groep 8 verlaten en naar het middelbaar onderwijs gaan. Wanneer een kind al 12 is omdat het bijvoorbeeld is blijven zitten, is er ruimte voor overleg.