John van Nimwegen lijsttrekker CDA-Heemskerk

Algemeen
Voorzitter Aalt Bruinekool (r) van CDA-Heemskerk zet John van Nimwegen in de bloemetjes op de dag na zijn verkiezing tot lijsttrekker.
Voorzitter Aalt Bruinekool (r) van CDA-Heemskerk zet John van Nimwegen in de bloemetjes op de dag na zijn verkiezing tot lijsttrekker. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart 2022. Het samenstellen van de kandidatenlijst vormt een belangrijk onderdeel van de voorbereiding daarvoor, naast het opstellen van een verkiezingsprogramma en het organiseren van een verkiezingscampagne.

Over al deze zaken zijn binnen het CDA-Heemskerk afspraken gemaakt op een vorige week gehouden Algemene Ledenvergadering. Deze werd vanwege de coronamaatregelen uiteraard gehouden via videobellen. Belangrijkste besluit van de Ledenvergadering rond de kandidatenlijst was om de huidige CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad John van Nimwegen unaniem weer te verkiezen tot lijsttrekker.

Voorgedragen

Het bestuur had hem voorgedragen omdat hij zijn reputatie als politiek leider van CDA-Heemskerk over de afgelopen 8 jaar royaal heeft gevestigd. Voor bepalen van de overige kandidaten op de lijst is een vertrouwenscommissie benoemd.

In het dankwoord na z’n verkiezing, gaf John aan dat voor hem bij zijn kandidatuur had meegespeeld dat hij zijn voorganger Jacques de Vlugt had beloofd minstens 8 jaar fractievoorzitter te zullen blijven.

Ergernis

Hij gaat dus graag nog een termijn door om van dichtbij te kunnen zien hoe bepaalde ontwikkelingen in ons dorp een succes worden. Want soms gaan dingen langzaam - John’s grootste ergernis in de politiek.

Verder zei hij dat wat hem betreft meer woningbouw in Heemskerk een topprioriteit in het CDA-verkiezingsprogramma wordt, om zo de jeugd in Heemskerk de kans op een woning te bieden.