Opening SportContrainer in de Vlaskamp

Algemeen
Wethouder Schoorl opent de SportContrainer.
Wethouder Schoorl opent de SportContrainer. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK – Op dinsdag 22 juni om 15.30 uur opende de wethouder Aad Schoorl de SportContrainer in de Vlaskamp in Heemskerk. Hier kunnen sportliefhebbers van juni tot december zelfstandig of met een trainingsgroep sporten. De SportContrainer wordt in de buitenlucht geplaatst om het sporten onder inwoners te stimuleren.

De SportContrainer is speciaal ingericht met uitdagende survival oefeningen voor jong en oud. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Klimoefeningen via Monkeybar, Climbing net, Bandentraverse en Ladder. Zwaaioefeningen via touw voor apenhang, swingover en balk met korte touwen. In de opbergruimte is los materiaal beschikbaar voor training.

Deze kunnen gebruikt worden onder begeleiding van een sportcoach die daarvoor een gebruikersovereenkomst heeft afgesloten met de gemeente. Tijdens de opening op 22 juni werden er oefeningen gedemonstreerd.

‘’In mei hebben wij aan inwoners gevraagd waar zij de verplaatsbare SportContrainer graag terugzien in Heemskerk. De meeste stemmen gingen naar de Vlaskamp. Ook andere locaties waren populair. De container verplaatst van wijk naar wijk om zo sporten laagdrempelig te maken. Waar de container in december naar toe verhuist, maken wij later dit jaar bekend’’, aldus de gemeente Heemskerk.