Kenneth: ‘Inloophuis Huis aan het Water voelt als een tweede thuis’

Zorg
Kenneth:
Kenneth: "Het was geweldig om mijn verhaal te delen met ervaringsdeskundigen." ((Foto: KWF))

Kenneth (49) kreeg in 2014 de diagnose endeldarmkanker. Via een foldertje dat bij zijn huisarts lag kwam hij terecht in het inloophuis Huis aan het Water in Katwoude. Kenneth: “In die zware periode was het inloophuis een warm bad.”

Kenneth: “Ik schrok me wezenloos toen ik hoorde dat ik endeldarmkanker had. De eerste nacht hebben mijn vrouw en ik liggen huilen in elkaars armen. Ik dacht echt dat ik dood zou gaan. Gelukkig bleek behandeling mogelijk. Ik wilde graag fit blijven tijdens mijn behandeling. Bij de huisarts lag een foldertje over oncologische fysiotherapie. Dat sprak me direct aan. En zo kwam ik in het Huis aan het Water terecht. Na een fysiotherapie-sessie nodigden 2 dames me uit voor een kop koffie. Anderhalf uur later stapte ik - ondanks de boterkoek - 10 kilo lichter naar buiten.”

Professionele zorg

“Het was geweldig om mijn verhaal en zorgen eindelijk eens te delen met ervaringsdeskundigen. Huis aan het Water voelde al snel als een tweede thuis. Ik kon er mijn verhaal kwijt, maar ook grapjes maken en de kanker even vergeten. Nu probeer ik er juist voor anderen te zijn.” 

Directeur Michel Daenen: “In dit inloophuis bieden we professionele zorg, maar organiseren we ook activiteiten als wandelen, koken en yoga. Zo kan iemand na een gesprek met de psycholoog ontspannen met een voetmassage of een kop thee. Omdat er veel verandert in de thuissituatie als je partner of ouder kanker heeft of heeft gehad, zijn we er ook voor naasten. Zo organiseren we bijvoorbeeld pannenkoeken bakken voor kinderen en jongeren.” KWF Kankerbestrijding steunt de 75 inloophuizen. Meer info: kwf.nl/inloophuizen.