Rafael van der Vaart ziet spinnen op zich af komen

Algemeen
Rafael van der Vaart (rechts) in gesprek met Alex Schijffelen.
Rafael van der Vaart (rechts) in gesprek met Alex Schijffelen. (Foto: Aart Tóth)

Door Bert Westendorp

BEVERWIJK/HEEMSKERK – De virtual reality ruimte van Bij45 aan de Parallelweg 45 B in Beverwijk is weliswaar al enige tijd in gebruik, maar van een officiële opening is het nooit gekomen. Zaterdag kwam daar verandering in. Voormalig profvoetballer en oud-international Rafael van der Vaart zag het wel zitten om deze aparte ruimte in het grote amusement pand te openen. De oud-international is al jaren een goede kennis van de eigenaren van Bij45 Alex Schijffelen en Janwillem Talen.

Uitdaging

Na het traditioneel doorknippen van het lint, kwam er de uitdaging van de virtual reality. Van der Vaart zette de bril op en was geïmponeerd door de bijna levensechte ervaring die virtual reality biedt. De geboren Heemskerker zag afgronden en grote spinnen op zich af komen. 

Lichaamstaal

De lichaamstaal van Van der Vaart liet duidelijk zien dat het beeld dat hij voor ogen kreeg wel héél erg echt leek. Er zijn voor iedereen bijzonder belevenissen te ondergaan. Een supersnelle computer zorgt voor vloeiende beelden om de sensatie compleet te maken.

Bowlingbaan

De aparte virtual reality ruimte is maar één onderdeel van het amusementspark. Op de begane grond staan spelautomaten met onder meer racegames. Maar ook zo hard mogelijk tegen een voetbal trappen of zo hard mogelijk een boksbal raken zijn populaire spelmogelijkheden. De nostalgische flipperautomaten maken eveneens deel uit van deze speelruimte. Glow-minigolf en een professionele bowlingbaan met zes banen bieden plezier voor jong en oud. Darten en poolbiljarten is eveneens mogelijk. Daarnaast heeft Bij45 een gezellige bar en restaurant met mogelijkheid om te steengrillen.

Alle informatie over Bij45 is te vinden op de site van Bij45; https://bij45.nl/

Rafael van der Vaart dompelt zich onder in virtual reality met naast hem Alex Schijffelen.