MET Heemskerk zoekt taalvrijwilligers: ‘Je kunt het verschil maken!’

Algemeen
Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van één of meerdere basisvaardigheden als lezen, schrijven en spreken.
Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van één of meerdere basisvaardigheden als lezen, schrijven en spreken. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Wil je graag mensen op weg helpen die moeite hebben met lezen en schrijven, en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? MET Heemskerk is op zoek naar taalvrijwilligers.

MET Heemskerk wil deze mensen graag hebben

Wat ga je doen? Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van één of meerdere basisvaardigheden als lezen, schrijven en spreken. De begeleiding kan individueel of in (kleine) groepjes plaatsvinden en zal één dagdeel per week in beslag nemen.

Beschikbaarheid

De tijden zijn afhankelijk van eigen beschikbaarheid en die van de cursist. Dit kan in onderling overleg worden afgesproken. Deelnemers kunnen anderstaligen zijn of mensen die zijn opgegroeid in Nederland, maar het Nederlands in woord en geschrift niet goed beheersen. 

Lezen en schrijven

Als men de taal niet goed beheerst, of niet (goed) in het Nederlands kan lezen en schrijven, dan is het heel ingewikkeld om bijvoorbeeld een DigiD aan te vragen, het schoolrapport van een kind te begrijpen. Noem maar op. Taal is ontzettend belangrijk, zowel gesproken als geschreven taal.

Voordat je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je een korte en leuke training van 4 dagdelen. Tijdens deze basistraining krijg je informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Je leert voornamelijk hoe je laaggeletterden of anderstaligen begeleidt bij het lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer. Ook maak je kennis met geschikt lesmateriaal, welke direct in te zetten is tijdens de begeleiding van de cursist.

Je krijgt een korte en leuke training van vier dagdelen

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Vind je het leuk om met mensen en taal te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld, flexibiliteit en een goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan is taalvrijwilliger worden iets voor jou.

Voor aanmelding en/of meer informatie: Ingrid Dudink van METHeemskerk: ingrid.dudink@metheemskerk.nl. Telefoon: 06 - 48457632.