Vrijdagmiddagconcert met violiste Loeki Poncin

Algemeen
Violiste Loeki Poncin.
Violiste Loeki Poncin. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK- Op vrijdagmiddag 30 juli geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheerorgel en vleugel het vrijdagmiddagconcert in de Dorpskerk in Heemskerk waaraan de professionele violiste Loeki Poncin haar medewerking zal verlenen. 

Op het programma staan werken van J.P.Sweelinck, J.S.Bach Aria uit de Goldbergvariaties , G.Fauré ( Après un rêve),G.Perlman ( Nocturne ), F. Kreisler ( Chanson Louis XIII and Pavane in the style of Couperin ), A.Pärt ( Spiegel im Spiegel ) . Het concert zal 2x plaatvinden : om 14.00 uur en om 15.30 uur en duurt ruim een half uur vanwege de beperkt aantal zitplaatsten.

Loeki Poncin studeerde viool aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Pierre Jetteur en Peter Ashly. Ook studeerde zij altviool in Salzburg bij professor Alfred Lipka. Na een succesvolle auditie werd zij lid van het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Zij volgde diverse Masterclasses in het buitenland .Tevens leidde ze een projectorkest ( DeKrisKrasKids ) aan de Gemeentelijke Muziekschool te Bloemendaal voor ( hele ) jonge strijkers die voor de eerste keer spelen in een orkest en is ze concertmeester bij een orkest in Wassenaar.

Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen( o.a.Heemskerk(Dorpskerk en Morgensterkerk, Wijk aan Zee ( St.Odulphuskerk), Lisse ) is zij werkzaam en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tesamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal, ook in het buitenland .Ze geeft zelf leiding aan verschillende koren en aan ad hoc ensembles zoals Het Vocaal Ensemble Musica Sacra waarmee ze regelmatig Passie-concerten geeft.

Als u geen corona gerelateerde klachten heeft bent u van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Bij al onze concerten volgen we de meeste actuele richtlijnen van het RIVM .

Vanwege de gemaakte onkosten zal een bescheiden toegangsprijs worden gevraagd van € 3,00.

Het Knipscheerorgel