MTB-tocht met vrijwilligers wielercomité Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Zondag 29 augustus had het dan eindelijk moeten gebeuren. De 60e wielerronde van Heemskerk als aftrap van de kermisweek in Heemskerk. Ook dit jaar gooide de coronamaatregelen weer roet in het eten en kregen de organisaties van de wielerronde en harddraverij geen vergunning om de evenementen te houden.

Na een lange voorbereiding en een volledig nieuw podium kon de wielerronde wat betreft de organisatie doorgaan. Alle vrijwilligers hadden zich weer aangemeld. Nadat het wielercomité geen vergunning had gekregen is het bestuur bij elkaar gekomen. Wat nu te doen? De vrijwilligers hadden de zondag al vrij gehouden en zich enthousiast aangemeld voor het opbouwen van het parcours. Het wielercomité bedacht om voor de vrijwilligers die zich ieder jaar weer enthousiast aanmelden iets te organiseren op de dag van de wielerronde. 

Uiteindelijk is hier een mountainbike tocht uit vandaan gekomen, welke afgelopen zondag verreden is met een groep vrijwilligers. Hierbij schoven ook een aantal bestuursleden van de Harddraverij vereniging aan. Beide besturen hebben de afgelopen 2 jaar nauw samen gewerkt om voor de bevolking van Heemskerk toch iets aan te bieden tijdens de feestweek van Heemskerk.

Na afloop van de MTB tocht werden nog een aantal vaste vrijwilligers vanaf nagenoeg het eerste uur gehuldigd op het vernieuwde podium van diverse kwekerijen uit het Heemskerkerduin.

RTV Heemskerk

De hele ochtend is vastgelegd door RTV Heemskerk. Donderdag 2 september is er een extra aflevering te zien op RTV Heemskerk over een verslaglegging van de MTB tocht, een interview met een echte Heemskerkse pikeur, huldiging vrijwilligers van het wielercomité en de uitslagen van de loterij georganiseerd door de Harddraverij Vereniging.

Afbeelding