Theater en Filmhuis De Cirkel: Nieuw seizoen begonnen

Algemeen
Afbeelding
(((Foto: Aangeleverd)))

HEEMSKERK - Op vrijdagavond 10 september is in Heemskerk het nieuwe seizoen van Theater en Filmhuis De Cirkel begonnen. Gedurende het gehele weekend is de zonnige Franse film Antoinette dans les Cévennes te zien, met daarin een glansrol voor een koppige ezel. De film was oorspronkelijk geboekt voor de jaarlijkse filmdagen, maar die vielen door Corona in het water. De medewerkers van De Cirkel bleken gelukkig even vasthoudend en hebben voor het seizoen 2021-2022 een gevarieerd programma samengesteld.

Voorlopig staan de stoelen op anderhalve meter afstand en is online reserveren verplicht. Slechts dertig bezoekers tegelijk kunnen genieten van films, voorstellingen en concerten. Toch gaat De Cirkel vanaf 10 september weer gewoon open: ‘het publiek en de artiesten hebben elkaar al lang genoeg moeten missen,’ vertelt Paul Rademaker.

Rademaker is één van de vaste vrijwillige medewerkers van De Cirkel. Hij bestierde jarenlang de bar, maar sinds de organisatie het pand deelt met Grandcafé Laurentz is die taak komen te vervallen. Op dit moment coördineert hij de helpende handen bij alle theater- en muziekvoorstellingen. Zaterdag 25 september is voor hen de eerste keer dat zij weer aan het werk gaan. Zanger David Vos komt dan naar het theater voor Een tour de chant. Hij is, met Marjolein Meijers (voorheen van ‘De Berini’s) die in november naar Heemskerk komt, een van de meest bekende namen op de agenda. Stella van Lieshout, programmeur theater en muziek, wist een reeks interessante nieuwe cabaretiers en theatermakers te boeken. Veel van hen maakten naam tijdens festivals als Camaretten of Edinburgh Fringe. 

Ook de zondagochtendconcerten gaan weer van start. Op 3 oktober komt het strijktrio Lamy naar Heemskerk om stukken van Beethoven, Schubert en Kodály te spelen. Een maand later brengen leden van het Radio Filharmonisch Orkest onder andere werk van Piazzola en Dvorák ten gehore. Het volledige programma is te vinden op www.decirkelheemskerk.nl. 

In verband met de beperkte zaalcapaciteit is het verplicht om tevoren online te reserveren. Toegangsprijzen variëren van € 6,50 (film) tot € 15,00 (theater en cabaret). Theater en Filmhuis De Cirkel is gevestigd aan de Anthony Verherentstraat 1 in Heemskerk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding