Kom naar de Open Manegedagen bij De Schimmelkroft

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er op een manege aan toe gaat? Of ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij paardrijden? Kom dan met het hele gezin naar de landelijke Open Manegedag op RSC De Schimmelkroft. ‘’Van 10.00 tot 17.30 hebben wij drie programma’s van twee uur waar iedereen zich voor kan inschrijven.’’

Om 10.00, om 12.30 en om 15.00 kunnen ouders en kinderen zich inschrijven voor twee uur paarden plezier. Tijdens deze twee uur kunnen de kinderen een rondje te paard, pony cupcakes maken, pimp my pony, rondje mee op de menkar en freestyle beoefenen. Bij de poort krijg je een stempelkaart zodat je alle activiteiten kunt afstempelen. 

‘’Tijdens deze dag kun je ook mee doen met onze WIN actie en win een privéles. Plaats de leukste selfie op onze Social Media kanalen en wij maken de week na de Open Dag de winnaar bekend. Ook verzorgen wij ook enkele spectaculaire en leerzame demonstraties voor iedereen naar kan komen kijken. Aanmelden hoeft niet.’’

12.00 – 12.30 demonstratie cross; 14.30 – 15.00 demonstratie dressuur; 17.00 – 17.30 demonstratie marathon.

De Schimmelkroft is een manege gevestigd in Heemskerk. ‘’Ons team geeft met plezier lessen aan guppen (5-7 jaar), kinderen, junioren en senioren. Informatie over de lessen kunt u terecht bij onze informatiestand op de Open dag.’’ Met de Open Manegedag(en) kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met de wereld van paarden en pony’s. Stichting In Het Zadel verzorgt de instructie voor junioren en senioren met een beperking. Info hierover bij de informatiestand op de Open Dag.  De Open Manegedagen worden gehouden in de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten. Alle bezoekers van de Open Manegedagen maken kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege of een paardrij-outfit van Harry’s Horse. De Schimmelkroft is aangesloten bij de FNRS. Dit betekent dat het bedrijf in het bezit is van een kwaliteitskeurmerk en het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport.

‘’Wij zijn op de hoogte van de coronamaatregelen en zorgen dat de open dag veilig kan plaatsvinden.’’ Aanmelden via: www.schimmelkroft.nl/open-dag. RSC De Schimmelkroft, Kerkweg 221B, Heemskerk, tel: 0251-231164.