Brakenhoff stalt voor laatste keer zijn handel uit

Algemeen
Dit clichébeeld van de pompoenenhandel van Wil Brakenhoff is komend jaar niet meer van toepassing.
Dit clichébeeld van de pompoenenhandel van Wil Brakenhoff is komend jaar niet meer van toepassing. (Foto: Bert Westendorp)

HEEMSKERK – Met een glimlach toont Wil Brakenhoff zijn pompoenen. Voor de zeventiende maal is de verkoop van duizenden pompoenen en kalebassen deze maand van start gegaan aan de Beverwijkerstraatweg. Maar de glimlach van de 76-jarige Heemskerker blijft achterwege wanneer Brakenhoff laat weten dat dit het laatste jaar is van de verkoop.

PWN haalt streep door pompoenenteelt

“Al jaren kweek ik de pompoenen op een veld aan de overkant van de straatweg. Nu heeft PWN met ingang van 1 november de huur opgezegd. Onbegrijpelijk want het terrein werd altijd al gebruikt voor agrarische activiteiten. Zo jammer, want de pompoenen worden door heel veel mensen gekocht om er bijvoorbeeld hapjes en soep van te maken. Kinderen maken maskers van de pompoenen. De mensen komen hier al jaren. Tja volgend jaar dus niet meer…”

Brakenhoff is de grootse pompoenenkweker in de regio. De najaarstraditie is bekend in de regio; de klandizie komt uit de wijde omgeving. Nog tot en met 31 oktober zijn de pompoenen en kalebassen te koop bij Brakenhoff, daarna is het over en voorgoed uit.