Wethouder Schoorl bij ‘Van plastic dop tot knikkertegel’ op basisschool Lunetten

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Het schoolproject “Van plastic dop tot knikkertegel” is vrijdag 1 oktober afgerond bij de Basisschool de Lunetten in Heemskerk. Wethouder Aad Schoorl was daarbij aanwezig bij de feestelijke afsluiting van het programma.

De gastlessen “Van plastic dop tot knikkertegel”  worden de afgelopen drie jaar door de gemeente Heemskerk mogelijk gemaakt op alle basisscholen in Heemskerk en zal bijdragen aan de bewustwording bij de kinderen, dat zwerfvuil voorkomen moet en kan worden en dat (plastic) afval waarde heeft, je kan er immers nog hele leuke en nuttige dingen van maken.

Zoals de acht kleurrijke knikkertegel voor in het schoolplein - gemaakt van plastic doppen en deksels, die de kinderen vier weken hebben gespaard: een duurzame en kleurrijke herinnering aan het programma. Naast de gastlessen van Plastic Circle waren bij de Lunetten de weken meerdere activiteiten gepland.

Naast de bewustwording bij de kinderen heeft het project er ook toe bijgedragen dat de voorziening van kliko- en ondergrondse containers voor plastic afval de afgelopen jaren in de gemeente Heemskerk is uitgerold.

Afbeelding