Veerkrachtig DSS neemt geen punten mee uit Mill

(Foto: website DSS Heemskerk)

HEEMSKERK - DSS reisde zaterdag 9 oktober naar Mill (bij Nijmegen) een handbalwedstrijd tegen M.H.V. Deze ploeg had reeds drie wedstrijden gewonnen, dus DSS moest alert zijn en zich van haar beste kant laten zien om de winstpunten mee naar huis te nemen.

DSS was gebrand om de goede lijn van vorige week door te zetten. Het team was echter in de eerste minuten van de wedstrijd onzichtbaar. De speelsters stonden te afwachtend in de dekking en aanvallend wisten zij amper tot scoren te komen. Passeren was tegen deze dekking niet praktisch, vanaf de hoek waren de ruimtes te klein en van afstand waren de schoten weinig succesvol. Het gevolg was dat DSS binnen 10 minuten tegen een achterstand van 8-1 aan keek. En het werd erger, want M.H.V. liep zelfs uit naar 12-2 … DSS besloot een andere dekkingsvorm te spelen en aanvallend met meer tempo te spelen. M.H.V. kreeg een tweetal tijdstraffen en DSS maakte daar goed gebruik van. De dames wisten een aantal keer rap de bal te veroveren en “simpel” te scoren op het lege doel aan de overkant (omdat de keeper was gewisseld voor een veldspeelster). Er was een kleine opleving in het spel, want DSS kwam terug naar 12-7. Daarna liep DSS een tijdstraf op en kon M.H.V. weer makkelijker scoren. Bij rust was het 20-9.

In de kleedkamer werden de speelsters voor de keuze gesteld, of anderhalf uur met een rotgevoel naar huis rijden of een goede tweede helft neerzetten waardoor zij in ieder geval met opgeheven hoofd het veld konden verlaten. Er werd gekozen voor het tweede en dat was ook te zien na de rust in het handbalspel van de Heemskerksen! Ze waren actiever in de dekking en wisten aanvallend, door geduldig te zijn en goede kansen af te wachten, te scoren! DSS toonde zich veerkrachtig en kroop langzaam dichterbij van 11 punten verschil, naar 8 verschil (24-16) en zelfs naar 5 punten verschil (25-20).

DSS had zichzelf natuurlijk in een lastige positie gebracht door bij rust zo’n grote achterstand op te lopen, maar daarbij waren er ook een aantal dubieuze beslissingen van de arbiters, die ongunstig uitvielen voor DSS. DSS werd een aantal keer flink gestraft terwijl M.H.V. een paar keer het voordeel van de twijfel kreeg. Mede daardoor werd het voor de Heemskerksen nog moeilijker om de achterstand goed te maken. Dat lukte dan ook niet meer voor het einde van de wedstrijd. Angelique de Groot werd in de 56e minuut van de wedstrijd, na drie keer een 2-minuten tijdstraf te hebben gekregen van het veld gestuurd met een rode kaart. DSS verloor uiteindelijk met 35-28, een ietwat geflatteerde uitslag.

Zaterdag 16 oktober speelt DSS om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers tegen Hercules. Zij hebben nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen, maar van onderschatting mag geen sprake zijn want afgelopen jaren heeft DSS veel moeite gehad om goede wedstrijden te spelen tegen de Haagse ploeg. Het wordt voor deze wedstrijd zaak om scherp te starten en over de gehele 60 minuten stabiel spel te laten zien. De Heemskerksen zullen deze week in ieder geval weer hard trainen om goed voorbereid te zijn.

Doelpunten: Angelique de Groot (8), Kim de Ruyter (6), Britt van Elsacker (5), Yvett van Dijk (3), Ilse Groot (2), Natasja de Vries (2), Bo Roele (1) en Mel Schellevis (1).