Olga Beijer exposeert in Meerstate Heemskerk

Algemeen
Avondlicht in het najaar, acryl.
Avondlicht in het najaar, acryl. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Van 2 t/m 31 oktober exposeert Olga Beijer uit Heemskerk met 22 van haar schilderijen in het verpleeghuis Meerstate in Heemskerk.

Olga is jarenlang in de gezondheidszorg werkzaam geweest en ook ViVa! Zorggroep, locatie Meerstate is haar niet vreemd. In 2010 begon Olga met schilderen. Van de Heemskerse kunstenaar Ruud van Zon kreeg zij haar eerste schilder- en tekenlessen. Ook volgde zij lessen bij Pauline Bakker, kunstenaar in Bergen NH, en werd haar technische kennis verbreed door diverse opleidingen bij Crejat in Alkmaar. 

Olga haalt haar inspiratie uit de dagelijkse dingen om haar heen en de natuur in het bijzonder. Veel van haar schilderijen vinden hun oorsprong in de omgeving van de IJmond. Het heeft geleid tot het maken van veel strand- en zeegezichten en van het duingebied in alle seizoenen. ‘’De impressie die het licht en het landschap uitstraalt probeer ik te verwoorden door kleurgebruik. Soms is dat explosief maar soms ook ingehouden’’, aldus Olga. 

Het overbrengen van sfeer is voor Olga een belangrijk doel. Haar werkstukken zijn meestal impressionistisch geschilderd. Ze werkt met olie- en acrylverf en ze zijn te zien op haar website: olgabeijer.nl De expositie van een gedeelte van haar werk is in de maand oktober dagelijks te zien in Verpleeghuis Meerstate, Mozartstraat 91 te Heemskerk. 

Strandwandeling, acryl op doek.