Stem mee

‘Warm Hart’ van KRO/NCRV helpt Straatkinderen van Kathmandu

Algemeen
Straatkinderen van Kathmandu, breng ze in veiligheid door uw stem uit te brengen via actie Warm Hart van KRO/NCRV.
Straatkinderen van Kathmandu, breng ze in veiligheid door uw stem uit te brengen via actie Warm Hart van KRO/NCRV. (Foto: aangeleverd)

KATHMANDU - De actie ‘Warm hart’ van KRO/NCRV biedt een uniek podium voor Stichting Straatkinderen van Kathmandu uit Castricum. Het programma helpt donaties te ontvangen van het kijkerspubliek in heel Nederland en daarbuiten. Alleen heeft de stichting daar wel uw stem voor nodig. De financiële bijdragen van Warm Hart gaat namelijk naar hét goede doel: dat veel stemmen werft en in de ogen van een deskundige jury de bijdrage verdient.

Terug in de tijd 2008

Lies Vink is voorzitter van Stichting Straatkinderen van Kathmandu en vertelt: “Onze stichting is in 2008 begonnen met de opvang van zes straatkinderen uit Kathmandu die ik tijdens een reis in Nepal in totale verwaarlozing aantrof. Ik kon die hartverscheurende situatie niet aan me voorbij laten gaan. Ik ben in actie gekomen en ben de kinderen gaan onderbrengen in Marinka Home. Als snel kwamen hier kinderen bij uit vergelijkbare situaties.”

De stichting heeft nu zelfs een aardbevingsbestendig huis waar inmiddels negentig kinderen wonen. De kinderen hebben niet alleen onderdak en een liefdevolle leefomgeving, ze ook naar school. Daarnaast wordt er gewerkt aan de hereniging met familieleden en meer kansen op arbeidsmarkt. De jeugd krijgt ondersteuning bij het volgen van en vakopleiding.

“Maar daar is natuurlijk wel geld voor nodig”, vertelt Lies. “Gelukkig krijgen we al veel steun in de vorm van donaties, maar sinds de Coronacrisis zijn de kosten flink gestegen. Wij kunnen het te winnen geld van de actie ‘Warm Hart’ dus uitstekend gebruiken.”

Breng uw stem uit voor de Straatkinderen van Kathmandu:

Wilt u Lies en haar team steunen? Breng dan uw stem uit voor 18 november (17.00 uur).  

1. Ga naar de website: https://kro-ncrv.nl/acties/actie-warm-hart

2. Klik op de button ‘stem nu’

3. Ga rechtsboven naar de button ‘zoeken’ en vul ‘Straatkinderen’ in. U ziet dan een foto en de naam van de straatkinderen. Klik op de foto.

4. Klik op die pagina op de button ‘Ik stem op’: Straatkinderen van Kathmandu.

5. U wordt nu gevraagd wat gegevens in te vullen. Klik vervolgens op de button ‘stemmen’.

6. U ontvangt nu binnen 15 minuten een mail met een bevestigingslink. Deze graag aanklikken om de stem geldig te laten zijn.

Lies tot slot: “Ik wil iedereen alvast bedanken voor het uitbrengen van hun stem. Ook namens alle kinderen van Marinka Home: Namaste!”

Voor meer informatie over Stichting Straatkinderen van Kathmandu kijk op de website