Gouden Dagen: Gezellig op stap naar de Efteling

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Vorige week ging de wens van mevrouw Sierhuis en mevrouw Wiersma in vervulling. Zij wilden graag een dagje naar de Efteling. Om 9.45 uur reed de rolstoelbus van Vrijwilligersvervoer de parkeerplaats van Meerstate af om naar Kaatsheuvel te gaan. De reis verliep vlekkeloos en eenmaal binnen in de Efteling werd direct het sprookjesbos bezocht. 

Het was prachtig weer en met af en toe een stop om lekker te eten en te drinken werd het hele ‘bos’ doorlopen. Daarna ging het gezelschap de Pagode, de uitkijktoren, in. Hier hadden ze een prachtig uitzicht op 45 meter hoogte over de hele Efteling. Op de terugreis naar huis begon het te regenen terwijl de zon scheen. Als afsluiting van een sprookjesachtige dag kreeg het gezelschap een prachtige regenboog te zien. 

“Wat wilt u graag een keer doen? Waar wilt u graag een keer naar toe?” Deze vragen stelde ‘Gouden Dagen’ aan de bewoners van Lommerlust terwijl zij van een kopje koffie met een roomsoesje zaten te genieten. 

Gouden Wensen van twee oudere dames gaan in vervulling

Er kwam een brede glimlach op de gezichten van enkele bewoners toen ze hoorden dat ook zij een dag op stap kunnen gaan, ondanks de ongemakken die horen bij het ouder worden. Een bezoek aan het strand, dat wilden ze dan wel. “Ik ben zo blij” vertelde mevrouw Freek. “We gaan een keer naar het Rijksmuseum. Daar heb ik altijd al naar toe willen gaan.” 

Gouden Dagen is er niet alleen voor de ouderen in de woonzorgcentra en verpleeghuizen van ViVa! Zorggroep maar is voor alle ouderen die woonachtig zijn in Beverwijk en Heemskerk. De wensbomen staan in Beverwijk op de locaties Lommerlust, Elsanta en Huis ter Wijck en in Heemskerk op de locaties Westerheem, Sint Agnes, Waterrijck, Meerstate en Heemswijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar één van deze locaties te komen, dan kunt u ook altijd contact opnemen met Jolanda van Dam via de mail j.vandam@vivazorggroep.nl of telefoonnummer 06-22913188. Zij zal uw wens in de wensboom ophangen.

Afbeelding